Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsjavin kan vara redo för spel igen.

Arsjavin tillbaka mot Fulham

fre 25 sep 2009 kl 17:50

Arsenal åker till Craven Cottage med tre raka vinster i ryggen. Fjärde raka?

Det ser ut som att Andrej Arsjavin kommer att spela mot Fulham. Ryssen har varit borta ett par veckor sedan han skadade sig under landslagsuppehållet. Han kommer att vara ett välkommet tillskott och kan tillsammans med Rosicky vara precis det truppen behöver för att spela sitt allra bästa spel.

Efter de båda bortaförlusterna i Manchester är det nu viktigt att komma på banan igen. Fulham spelade förvånansvärt jämnt med Manchester City i ligacupen trots att City ställde upp med i stort sett ordinarie lag. De har sina kvalitéer vilket Arsenal fick erfara förra året då tilltänkta sommarförvärvet Brede Hangeland gjorde matchens enda mål på Craven Cottage. Vi lyckades inte heller slå dem hemma och den matchen slutade mållöst. Fulham är alltså ingen walkover i stil med Wigan. Det är Roy Hodgson alltför rutinerad för.

I år har de dock börjat lite knackigare med tre förluster på de fem första matcherna. Sist åkte de på stryk borta mot Wolverhampton och har endast lyckats gör 4 mål hittills.

Det ska jämföras med Arsenals 17 strutar på fem matcher. Vårt försvar håller än så länge inte mästarklass även om Vermaelen har gjort det med den äran. Dock skulle vi vilja hålla nollan även på bortaplan i PL va?

I övrigt kan noteras att van Persie kan vara aktuell för comeback. Om inte så tycker jag att Eduardo visat att han duger. Mittfältet får gärna utgöras av Fabregas, Song och Ramsey, även om wenger troligtvis håller fast vid Diaby.
Arshavin, Van Persie och Rosicky är drömmen längst fram.

Det här är ingen walkover, men om Arsenal ska visa några titlecredentials så måste man vinna sådana här matcher.