Medlemmar: 7545 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal lyckades inte vinna i Holland.

Onödigt poängtapp mot AZ

tis 20 okt 2009 kl 21:37

Arsenal gjorde en rejäl plattmatch och straffades också för det.

Arsenal vilade inte någon ikväll och därför måste insatsen ses som ett misslyckande. Vi fick inte igång vårt spel fullt ut och en del respekt måste ges till Alkmaar och deras aggressiva press. Dock fanns det ytor som Arsenal borde gjort mål genom flera gånger om.

AZ var knappt över mittlinjen och i första halvlek kunde vi räkna till ett skott som går strax ovanför Mannones ribba. I övrigt var de väldigt tama framåt och ledde bollinnehavsstatistiken enbart på att de rullade runt bollen i eget straffområde.

Det straffade sig till slut när Arsjavin kunde sno åt sig en boll av finländske försvararen Moisander. Han spelade bollen snyggt till Van Persie som mycket väl kunde ha avslutat själv från ett bra läge. Istället passar han till en framrusande Fabregas borta vid den andra stolpen och han kan enkelt sätta dit ledningsmålet.

Fast Arsenal tog ledningen så spelade Alkmaar väldigt långsamt och stereotypt. Arsenal försökte hitta en rytm som mycket väl kunde resulterat flera gånger. Inte för att de direkta målchanserna var så många utan mera för att själva kvaliteten i anfallsspelet var så mycket bättre. Det är klasskillnad mellan kvällens båda lag även om resultatet pekar på något annat.

Matchen var bland det tråkigaste som har setts de senaste åren. Det var mer karaktär av träningsmatch än omgång 3 i Champions League. AZ gick runt med bollen, tacklade hårt, men för det allra mesta rättvist. Vela som kom in för Van Persie i den 75:e minuten lyckades inte med mycket, men skulle haft en straff När Dembele fäller mexikanen solklart innanför straffområdet. Mål där och det är ridå.

Istället händer det som alltför ofta händer Arsenal. Man är nonchalanta och ser inte till att säkra matchen. Strax innan matchens slut så har Mannone ett insparksläge. Istället för att passa en försvarare med en och en halv minut kvar att rulla runt bollen på så skjuter han upp bollen så långt det ara går. Vi drar på oss en frispark som holländarna skjuter åt andra hållet. Pellé får tag i den och gör en fin rush längs högerkanten, får in bollen till Mendes Da Silva som snyggt lägger en volley i målet.

En poäng borta ska man i princip vara nöjd med, men inte med säkrad seger en minut för slutet. Surt, men Arsenal får helt enkelt skylla sig själv. Detta ska tillföras rutin och erfarenhetskontot. Det gäller att lära sig den läxan inför den tuffa veckan som väntar.

AZ Alkmaar - Arsenal 1-1 (Fabregas)

Domare: Martin Hansson

Publik: 16 000

Mannone (6), Sagna (7), Gallas (6), Vermaelen (6), Clichy (6), Song (8), Fabregas (6), Diaby (6), Arsjavin (8), Van Persie (7) (Vela 75 (5)), Eboue (7) (Ramsey (6))