Medlemmar: 8819 st.

Arsenal smällde in sex baljor mot Blackburn.

Arsenal krossade Blackburn

sön 4 okt 2009 kl 16:54

Arsenal besegrade Allardyces gubbar med 6-2 i en högklassig insats från Wengers män.

Jag vill till en början be om ursäkt för den uteblivna införrapporten. Missförstånd är den klassiska och giltiga ursäkten.

Arsenal ställde upp med det för dagen allra bästa laget vilket innebar att Mannone fick förtroendet mellan stolparna efter ett par stabila insatser den senaste tiden. Tyvärr fick han göra en kostsam blunder redan efter fyra minuter då N´Zonzi vinner en nickduell inne i vårt straffområde. Bollen seglar in ovanför och bakom Mannone som står säkert två-tre meter ut och inte har en chans att hinna tillbaka.

Efter den inledande besvikelsen tog Arsenal som väntat över taktpinnen och började komma till avslut allt oftare. Framförallt var det Fabregas som fick mycket utrymme och var på strålande spelhumör. Spanjoren var tveklöst matchens bästa spelare idag med 4 assist och ett mål i protokollet. Världsklass.

Kvitteringen dröjde 13 minuter och som den kom. Fabregas får bollen ett par meter utanför straffområdet och passar snett bakåt höger till Vermaelen som vrider lite grand och tar ett skott som är värsta Parlourkanonen. Helt otagbart för Robinson.

Blackburn tog dock ledningen igen med ett skott av Dunn som oturligt tog på Gallas och lurade Mannone fullständigt. Efter Arsenals press kändes det hela väldigt olustigt. Van Persie ville dock annat och kvitterade med en patenterad boll vid Robinsons vänstra stolpe.

Arshavin ville kopiera Van Persies mål och kom i en perfekt löpning på Fabregas pass och lade den i samma bortre hörn somh holländaren. 3-2 till arsenal och vändningen var ett faktum. en till slut välspelad halvlek. Blackburn visade att det går att störa Arsenal genom att försöka anfalla. Till slut går det inte att hålla emot när Fabregas är inne i en formtopp.

Blackburn borde ha fått en straff alldeles i början av andra halvlek när Vermaelen tar ner Dunn i straffområdet. Domaren Peter Walton blåste dock inte och arsenal klarade sig och kunde börja koncentrera sig på att utöka ledningen. Ju längre halvleken led ju mindre hade Blackburn att säga till om och efter Arsenals 4-2 som Fabregas själv satte hur snyggt som helst så var Blackburn ute ur matchen. De försökte genom att byta in McCarthy och Gamst Pedersen men ingen av dem syntes överhuvudtaget och McCarthy fick dessutom utgå för skada lite senare till förmån för Hoilett.

Wenger bytte in Walcott och Bendtner vid ställningen 4-2 och lät dem få känna på gräset. Walcott gjorde mål bara fem minuter efter att ha kommit in. Det är skönt att han direkt får känna att han är en värdefull kugge i detta just nu lysande Arsenal. Bendtner behöver också få göra mål efter en mållös inledning på säsongen och han visade sent i matchen att hans bilkraschande inte inverkade på hans spel. Hans mål ikväll var av yppersta klass. Så var även Arsenals andra halvlek. 6-2 speglar matchen väl. Arsenal vinner skotten med 21-5. 16 skott på mål, det är inte annat än världsklass.

Hatten av för underhållningen och vi får hoppas att formen håller i sig över landslagsuppehållet. Möjligtvis att Bendtner får missa en hel del på lördag.

Arsenal - Blackburn Rovers 6-2
0-1 (N´Zonzi 4), 1-1 (Vermaelen 17), 1-2 (Dunn 30), 2-2 (Van Persie 33), 3-2 (Arshavin 37), 4-2 (Fabregas 57), 5-2 (Walcott 75), 6-2 (Bendtner 89)

Publik: 59 431
Domare: Peter Walton

Mannone (6), Sagna (6), Gallas (6), Vermaelen (8), Clichy (6), Song (7), Fabregas (10) (Ramsey 76 (7), Diaby (7), Rosicky (8) (Walcott 69 (8), Van Persie (9), Arshavin (8) (Bendtner 76 (8)