Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger går till attack mot skadade spelare i landslagen.

Wenger: ändra landslagsreglerna!

ons 2 dec 2009 kl 10:02

Arsene Wenger har aldrig gillat landslagsuppehåll. Nu kräver han en ändring av reglerna för skadade spelare.

Det är i en intervju med Arsenal TV Online som Wenger lägger ut texten. Han gör det förstås med anledning av de skador Arsenal drabbades av under det senaste landslagsuppehållet, och han kräver nu att reglerna för hur skadade spelare hanteras ska ändras. I dag är det landslagen som bestämmer om spelaren ska vara kvar i truppen om han blir skadad, men Wenger anser att det måste vara klubbens rätt att bestämma. Diaby spelade inte en minut för Frankrike under det senaste uppehållet, men tvingades ändå stanna kvar med landslaget i stället för att åka till London för rehabträning. Och nu är Wenger på krigsstigen.
"Vi kommer att vidta åtgärder. Vi accepterar inte längre att det ska vara så här. Våra spelare åker iväg, och en spelare som Diaby blir skadad och vi kan inte få hem honom för att de bestämmer sig för att behålla honom. Spelaren kommer tillbaka och har inte fått rätt behandling, det är inte acceptabelt för klubbarna."

Wenger dundrar vidare:
"Vi betalar spelarnas löner. Spelaren skadas och av rent politiska skäl behåller de spelaren i truppen och vi har inget att säga till om, hur kan det få vara så? Tre dagar senare har vi en match som måste vinnas, men det bryr de sig inte om men det är vi som betalar allt. Något måste ändras här - i varje annan sport är det klubben som avgör om en spelare stannar med sitt landslag om han blir skadad, men inte i vår sport. Varför är det så?"

Han erkänner samtidigt att det inte finns mycket att göra åt saken så länge reglerna är som de är:
"Det finns inget att göra för reglerna är till landslagens fördel. Det franska förbundet behöll Diaby i truppen för att markera sin makt. De visste från dag ett att han inte skulle kunna spela men tog med honom ändå. Resultatet? Han kommer tillbaka och får ett bakslag och det är vi som får lida av konsekvenserna."