Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Arsjavin förtroendet igen mot Liverpool?

Fokus mot Anfield

lör 12 dec 2009 kl 12:04

Arsenal reser till Liverpool för att sätta press på topp två. Dags att kavla upp ärmarna!

Arsenal har inte vunnit i ligan på Anfield sedan 2003 och i år känns det som att ett kryss inte är godkänt. Liverpool är sargat av skador även om både Gerrard och Torres förväntas spela. Moralen är usel hos Benitez mannar efter att ha åkt ur ligacupen mot oss och dessutom inte lyckats kvalificera sig för vidare spel i Champions League. De befinner sig just nu på en sjundeplats 4 poäng efter Arsenal och måste nog ha tre poäng för att känna vittring på fjärdeplatsen.

Arsenal började säsongen lysande, men föll igenom mot de båda Manchester- lagen och efter det tog vi 11 vinster och två oavgjorda på tretton matcher. Det har givit oss ett visst hopp men genomklappningarna mot Sunderland och Chelsea visar att när det verkligen gäller så räcker inte rutinen och styrkan.

Wenger hävdar att det kunnandet finns och att truppen räcker till. Då är det här den typen av matcher som måste vinnas. En vinst mot Liverpool och topp tre känns som att det kan bli verklighet. Annars börjar det lukta bränt runt oss med City, Villa och Pool svassande bakom oss.

Frågan är om ur-form-Eduardo kommer att spela på topp eller om Arsjavin återigen får förtroendet. Wenger kan inte spela Vela efter det ytterst svaga spelet på sistone. Han visar vilja, men lite kvalité. Det räcker inte mot Carragher och Agger.

Vänsterbacken kanske upptas av Silvestre som gjorde en felfri insats mot Olympiakos. Cruise lär väl inte vara aktuell? Tre vänsterbackar skadade och det är en följetong hos oss med skadade vänsterbackar. Minns när Sebastian Larsson och Flamini fick spela där?

I övrigt så är Song tillbaka efter avstängning, Rosicky skadad igen, Diaby kan vara tillbaka. Clichy är på väg tillbaka, men inte är han redo redan?

Vi måste vinna, så enkelt är det tycker jag. Däremot är jag skeptisk till om vi gör det. Arsenal har hittills visat att när motståndet bara är lite bättre än Stoke så viker vi ner oss. Stå upp nu gubbar, skjut, spela enkelt, spela fysiskt.