Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Campbell är tillbaka - men Arsenal åkte ur FA-cupen.

Arsenal föll på Britannia

mån 25 jan 2010 kl 00:21

Då var FA Cupen slut för denna säsong. Stoke blev ett för tufft motstånd för de unga Arsenalspelarna, men det kanske var lika bra?

Det var nog många som satt hemma och retade upp sig på att Rory Delap tog upp emot 20 sekunder på sig att torka av bollen vid varje inkast. De sex sekunder som regelboken säger att man har på sig hade nog domare Atkinson glömt bort att läsa. Även fast det var blött ute ska inte engelsmannen tillåtas hålla på som han gjorde, detta likväl som när målvakter tar över 15 sekunder på sig för att få iväg bollen är något som dagens domare har tappat greppet om.

Och såklart kom 1-0 efter ett utav Delaps långa inkast (hur annars). Fabianski går ut mycket svagt i duellen och låter Fuller nicka in 1-0. Ytterst dåligt målvaktsspel av polacken som såg nervös och liten ut matchen igenom. Dags att ge Mannone chansen i de här matcherna?

Men att spela dåligt var Fabianski inte ensam om. Varken Vela, Walcott, Denilson, Coquelin eller Emmanuel-Thomas lyckades imponera något vidare. Vela såg ut att vilja mycket, men utan resultat - och det räcker inte på den här nivån. Walcott fortsätter att vara osynlig och får inte ordning på spelet.

Om Denilson spelar så som han gjorde idag ska han inte ha en plats i A-laget. Han gjorde långt ifrån sin bästa insats och det enda bra brasilianaren åstadkom var målet. I 42 minuten får Arsenal frispark efter handboll på en Stokespelare. Fabregas kliver fram, fejkar ett skott och lägger istället bollen till Denilson som sätter 1-1 bakom Sörensen i Stokemålet. Men han gav också bort ett mål.

I den 78:e minuten sticker Mamady Sidibe på en utflyckt på högerkanten - och sämre hemjobb har man sällan skådat. Denlison såg inte ut att ha någon fart och ork kvar i kroppen. Även fast det inte gick fort han inte brassen ikapp och Mamady kunde spela in bollen till Fuller som nickade in sitt andra bakom en chanslös Fabianski.

Fem minuter senare fastställde Stoke resultatet 3-1 genom Whitehead. På detta mål kan man också ifrågasätta Fabianskis ingripande. Polacken kunde väl åtmindstånde försökt få bort bollen vid inspelet istället för att bara stå och kolla på. Nej målvaktssidan är kanske inte Arsenals starkaste. Traore skulle kanske även ha legat några meter närmre sin markering än vad han gjorde. Men fransmannen visade på styrka i offensiven där han gång på gång drog sin gubbe med en överstegare och la in ett bra inlägg (något man sällan ser Clichy lyckas med), men defensiven får han jobba på om han ska vara Clichys ersättare.

Wenger satsade allt han hade och bytte in Arshavin, Ramsey och Eduardo. Men trion lyckades inte skapa något farligt. Det är ju aldrig kul att förlora, men så här på efterhand kan man ju tycka att det va väl inte allt för dåligt eftersom att Wenger nu kan lägga all fokus på ligan och CL.

Sol Campbell skötte sig bra på plan med tanke på att han varit borta från toppfotbollen ett tag. Han kändes stor och stabil, inte direkt som vi är vana vid att se honom. Men ett helt klart bättre val att plocka in när det krisar än Silvestre.

Arsenal: Lukasz Fabianski (3), Sol Campbell (6), Armand Traore (5) Denlison (4) Emmanuel-Thomas(68) (4), Carlos Vela (3), Francis Coquelin (68) (4) Mikael Silvestre (5) Craig Eastmond (6), Cesc Fabregas (7) Theo Walcott (68) (3)

Avbytare: Vito Mannone, Kyle Bartley, Emmanuel Frimpong, Tomas Rosicky, Andrey Arshavin (68), Aaron Ramsey (68), Eduardo (68)

Domare: Atkinson