Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Arsjavin lyckades inte skjuta Arsenal till seger i toppmötet.

Tåget gick utan oss!

mån 1 feb 2010 kl 13:39

Vilket antiklimax det blev av toppmatchen mot Man U ...

Det som var tänkt att bli en fingervisning på att Arsenal ville ha ett ord med i leken om ligatiteln blev något helt annat. Allt matchen visade var att vi helt enkelt inte är tillräckligt bra för att konkurrera med Man U och Chelsea om titeln. Om man är det får man inte göra sådana här bottennapp i viktiga matcher. Efter 0-1 målet var det bara smärtsamt att följa matchen och vid flera tillfällen funderade jag på om jag ens skulle se klart hela matchen.

Vi kom till start med en bra elva. Vermaelen var trots skadan i veckan tillräckligt frisk för att spela och bildade därmed backlinje med Gallas, Clichy och Sagna. På mitten spelade som vanligt Denilson, Song och Fabreags och framåt fick Arshavin, Rosicky och Nasri chansen. Helt klart ett lag som skulle kunna slå United. Inte minst när United ställer upp med en backlinje med Rafael, Brown, Evans och Evra. Mot den backlinjen SKA Arsenal kunna hota mer.

Matchen började i ett väldigt högt tempo med en hel del slarv och enkla misstag. Den som skapade något framåt för Arsenal var Arshavin som såg pigg ut och hotade Brown ett par gånger i djupled. Tyvärr ven skotten utanför stolparna denna eftermiddag. Hos United var det Nani som började bäst och det såg ut som att det skulle bli en ny mardrömsmatch a la Young för Clichy som fick kämpa hårt för att hänga med portugisen. Och mycket riktigt var det också där 0-1 målet startades. Nani hade lekstuga med Clichy och Denilson (tror jag) och chippade därefter in ett inlägg som Almunia på något sätt lyckades slå in i eget mål. Varför blir man inte förvånad att Almunia gör billiga misstag i viktiga matcher? Känns som att detta inte var första gången...

Efter ledningsmålet känns det som att United lägger i ännu en växel och spelare som Rooney, Fletcher och Carrick blir bara bättre och bättre. Därför var man inte förvånad när även tvåan satt bakom Almunia. Det startar med att vi har en hörna som vi inte får ett avslut på. Rooney startar en kontring, löper med i anfallet och avslutar med ett mål. Ett klassanfall helt enkelt, det måste man kunna erkänna. Men frågan man ställer sig är varför Denilson helt plötsligt börjar jobba i sitt hemjobb mot Rooney?? kan någon svara på detta tro...

Åtta minuter in på andra halvlek (och en hel TV-dosa mindre) avgörs matchen när Park gör 3-0. Återigen är det på en kontring och återigen är det katastrofalt agerande från flera Arsenalspelare. Varför agerar spelarna som juniorer ibland??

Wenger försöker agera genom att byta in Walcott, Bendtner och Eboue men naturligtvis är det ingen som tror på någon vändning. Det blir ett tröstmål från Vermaelen men mycket att glädjas över finns inte.

Nu är vi piskade att slå Chelsea borta nästa helg, annars får vi absolut lägga fokus på CL och att sluta topp-4 i ligan.

Arsenal - Manchester United 1-3 (0-2)

Målskytt Arsenal: Vermaelen

Målskyttar Man U: Självmål, Rooney, Park

Laguppställning: Almunia (4), Sagna (5), Gallas (5), Vermaelen (6), Clichy (3), Denilson (3), Song (6), Fabregas (5), Rosicky (5), Arshavin (7), Nasri (4)

Avbytare: Walcott (5), Eboue (4), Bendtner (5), Silvestre, Fabianski, Traore, Ramsey

Domare: Chris Foy

Publik: 60 091