Medlemmar: 8772 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal redovisar bra siffror.

Skulden minskad med £130m

fre 26 feb 2010 kl 14:18

Arsenal har i dag presenterat sitt halvårsbokslut för perioden fram till den 30/11 2009 och det är fina siffror som står att läsa i rapporten.

Bygget av lägenheterna på gamla Highbury var tänkt att generera en ganska stor summa pengar i vinst, och även om det inte blir fullt så mycket som man hade hoppats på från början så pekar allt på att det trots allt blir en ganska bra slant över. Det har spekulerats i media att Highbury Square (HS) skulle bli en flopp ekonomiskt men så ser alltså inte ut att bli fallet. Det har sålts 261 lägenheter till ett sammanlagt värde av £96.6 miljoner pund, och dessa pengar har gått till att betala tillbaka på det lån som tagits för byggandet av HS. Det lån som tidigare var på ca £123m är nu nere på "bara" ca £12m - och då återstår 131 lägenheter att sälja.

Arsenals totala skuldbörda för bygget av Emirates och HS har minskats rejält under perioden. Det lån som den 31/5 2009 var på £332,8m är nu nere på £203,6m - alltså en tämligen markant minskning.

Läs mer på Arsenal.com, där även en länk till hela rapporten finns.