Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bendtner är aktuell för att starta mot Liverpool.

Bendtner från start mot Liverpool?

tis 9 feb 2010 kl 22:30

Arsjavin kan få sällskap på topp ikväll. Nicklas Bendtner väntas göra sin första start sedan oktober i Arsenaltröjan.

Kritiken mot Arsene Wenger och spelarna fortsätter att hagla efter att fransmannen inte lyckats leda laget till seger på de senaste fyra matcherna. Kritikerna menar på att Arsenals defensiv är alldeles för dålig för att laget ska kunna vara med och slåss om titeln - något som Wenger är fast besluten om att han kan ändra på inför kvällens stormöte hemma på Emiraten mot Liverpool.

- Det är inte min uppgift att gå ut och säga vilka som gjorde misstag. Jag tror att det är viktigt att jag visar stöd till mina spelare och tänker kollektivt om hur vi inte ska upprepa samma misstag som vi gjort i de två senaste matcherna, säger Wenger till Arsenal.com, och fortsätter.
- Jag tycker det ser ganska lätt ut att lösa dessa problem efter att ha tittat på vad som var orsaken till att vi släppte in de här målen. Det är viktigt att vi ger stöd till varandra och visar solidaritet och att vi visar de personer som misstycker att de har fel.

Arsjavin har tidigare gått ut i presssen och visat sitt missnöje över hur Wenger har placerat honom. Han anser att hans längd inte riktigt räcker till mot de stora mittbackarna. Ikväll kan det bli ändring på det.

Nicklas Bendtner kan komma att göra sin första start sedan oktober. Dansken fick spela de sista 30 mot Chelsea och gjorde en väl godkänd insats med tanke på hur länge han har varit borta från spel. Om anfallsparet kan hitta varandra kan det komma att bli ett mycket bra samspel då Bendtner har höjden och Arsjavin tekniken.

Ska man kolla till statistiken så är detta en match Wenger inte kommer att gå hem tomhänt ur. Det var tio år sedan sist som Liverpool lyckades vinna på bortaplan över Arsenal och det är inte mycket som talar för att de ska vända den trenden i kväll.

Även fast laget inte har förlorat på sju matcher ser det ändå inte ut som att Benitez riktigt har hittat formen hos Gerrard och CO. De kommer också vara även vara utan Aquilani som missar matchen på grund av sjukdom. Kyrgiakos kommer heller inte medverka under morgondagen då greken drog på sig en utvisning i matchen mot Everton.

Wenger har mönstrat följande trupp inför kvällen: Almunia, Sagna, Vermaelen, Gallas, Clichy, Arsjavin, Fabregas, Walcott, Song, Nasri, Diaby, Fabianski, Campbell, Denilson, Ramsey, Eboue, Bendtner, Rosicky, Eastmond.