Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger är optimistisk inför mötet med Porto i Champions League.

Wenger: "Liverpool-vinsten ett lyft"

mån 15 feb 2010 kl 11:20

Arsenals lägliga nolla mot Liverpool har förstärkt Arsene Wengers tro på att Gunners kan resa till Porto och komma hem med en vinst på onsdag kväll.

Nederlagen mot Manchester United och Chelsea hade skruvat upp trycket före matchen mot Liverpool men Arsenal svarade med en solid defensiv prestation, vilket höll Rafael Benitezs lag i schack för första gången på tolv möten.
Wenger anser att nollan mot Liverpool inte kunde ha kommit vid en bättre tidpunkt eftersom Porto väntar i Champions League.
- Vi vet att när man möter Porto behöver man en stabil defensiv prestation, sade han.

- Jag blev lugn på onsdag - försvaret var kanske den bästa delen av vårt spel mot Liverpool. Vi såg stabila ut defensivt för första gången under de senaste tre stora matcherna, och det var viktigt innan Champions League.
- Jag tror att försvarsspelet kommer vara viktigt i den första matchen eftersom vi låg under med 2-0 efter 20 minuter mot Manchester United och Chelsea och sådant är riktigt tungt. Så låt oss hålla vår defensiva disciplin som vi hade mot Liverpool och jag är säker på att vi gör mål när vi spelar.

Det har nämnts att Porto lätt dragning för Arsenal i den första rundan. The Gunners hade kunnat ställas mot Bayern München, AC Milan och Inter Milan. Men Wenger kommer inte underskatta onsdag kväll motståndare, som vann Champions League 2004.
- Porto är en tuff motståndare, sade han. De ser inte ut som ett prestigefyllt team, men de är med varje år och de kan överraska. De har spelat mycket bra den senaste tiden.