Medlemmar: 8825 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger för som Sol Campbell, sågar Martin Hansson.

Wenger låter motorsågen gå varm

fre 19 feb 2010 kl 14:18

Arsene Wenger sågade under fredagen såväl Martin Hansson som UEFA och ifrågasatte allt från Hanssons kompetens till UEFAS sätt att välja domare.

Martin Hanssons insats i matchen mot Porto har diskuterats på längden och tvären och i dag gav Wenger åter sin syn på saken och det var en rejäl bredsida som delades ut.
"Det måste klargöras hur domartillsättningen går till. De måste bli mycket mer öppna med hur de rankar sina domare. Ingen vet egentligen hur de väljer sina domare. Var hittar jag rankingen av domare?"

Wenger svarade sedan på frågan om huruvida han anser att Hansson ska döma Champions League:
"Jag vet inte. I vanliga fall litar jag på domaren. Men han missade en hundraprocentig straff vilket är ett ögonblicksbeslut som jag kan acceptera. För mig var bakåtpassningen oavsiktlig men han bedömde det som avsiktlig. Det kan jag acceptera men han gjorde massor av tekniska misstag. Han står på helt fel ställe när han blåser för frispark, han tar bollen från Fabianski och de gör mål. Det han gör saknar rim och reson och är emot reglerna för domare och när en person gör så många misstag som inte är bedömningar så anser jag inte honom kompetent nog."

Ord och inga visor, men i alla fall undertecknad hoppas att Wenger och spelarna har släppt den där matchen nu. Glöm den tills vidare och fokusera på nästa match i stället, tack.

Källa: The Guardian