Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Messi var för bra för Arsenal.

Messi 4 - Arsenal 1

ons 7 apr 2010 kl 12:19

Då var resan över. Skadefrånvaron och Barcelona blev ett för stort hinder att ta sig över - men det kommer ett nästa år ...

Det var nog inte många som räknade med ett avancemang för Arsenal, det krävdes ett mirakel som Barca-spelarna sa. För med åtta man borta och två halvskadade är det inget lag som slår ett Barcelona på hemmaplan. Men när Bendtner sköt in 1-0 så tändes hoppet igen. Diaby snodde åt sig bollen på mittplan och passar till Walcott som redan löpt förbi sin försvarare med råge. Ensam mot mål med Bendtner väljer engelsmannen att passa till dansken som skjuter, Valdes räddar. Men på returen gjorde han inget misstag och 1-0 var ett faktum. Då trodde man. Madrid kändes inte allt för långt bort.

Men hoppet släktes lika fort som det hade tänts - och de kanske jobbigaste 20 minuterarna på säsongen skulle börja. Men innan detta skulle börja så hade vi faktiskt bud på 2-0. Men som det nästan alltid ser ut när vi har en ledning värljer bollföraren alltid det alternativ som är sämst, konstigt nog.. Sen kom Barcelona, eller man kanske ska säga, sen kom Messi igång. Den lilla Argentinaren avancerade mot mål, väggpassade med Silvestre och dunkade in 1-1. Resten av första halvlek vill man helst glömma. Messi gjorde två mål till och blev hjälteförklarad.

I andra halvlek bytte Barca defensivt, Bojan mot Touré. Wenger bytte offensivt. In med Eboue, in med Eduardo. Men det blev aldrig riktigt riktigt farligt. Bendtner hade en i stolpen men blev avvinkad för offside. Barcelona kontrollerade matchen och i slutet rullade Messi in 4-1 mellan benen på Almunia.

Men det var som sagt ett väldigt skadedrabbat Arsenal som mötte ett Barca i toppform. Nyckelspelare på varje utespelarposition saknades. Då ska man inte slå Barcelona på bortaplan. Silvestre håller inte i en sådan här match. Han möter en av världens bästa spelare och har inte mycket att säga till om. Messi får vända och vrida bäst han vill, Silvestre är inte vad han en gång var, tyvärr. Att Fabregas var borta var ett enormt avbräck bara det, att sedan Song också skulle gå sönder fanns inte på världskartan. Mittfältet saknade sina två huvudpersoner.

Glen Strömberg fick en ganska intressant fråga i kommentatorsbåset som löd ungefär, "Skulle Arsenal gått vidare om de hade haft Messi?". För vi slog Barca med 1-0 igår, men fick stryk mot Messi. För skillnaden mellan lagen när båda för mönstra sina bästa spelare är inte stor. Men eftersom vi säkerligen är det mest skadedrabbade laget i världen så kommer vi nog aldrig få se ett sådant möte.

Bara att ladda om till ligan istället. Men för att vinna ligan är krävs det att Sp*urs vinner båda matcherna mot United och Chelsea, vilket nästan säkerligen skulle betyda att de skulle få kvala till Champions League nästa år. Och vill vi verkligen det?

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: "First I want to congratulate Barcelona and wish them good luck. Over the two games they deserved to qualify. They are a very good side but of course they have Messi who can make a difference at any moment in the game. He can take advantage of every mistake we make.I believe we played quite well. We started strong, had a good opportunity to score the second goal and were a bit unlucky because we had a good chance when Bendtner was not offside. The regret I have is that we made too many mistakes defensively for a game like that. They were always first on the ball and we were punished for it."

Så spelade lagen:
Arsenal
Målvakt: Almunia.
Försvar: Sagna, Vermaelen, Silvestre (63), Clichy
Mittfält: Diaby, Denilson, Nasri
Anfall: Walcott, Bendtner, Rosicky (73)
Abvytare: Fabianski, Eboue (63), Traore, Campbell, Eastmond, Merida, Eduardo (73)

Barcelona
Målvakt: Valdes
Försvar: Alves, Marquez, Milito, Abidal (53)
Mittfält: Xavi, Keita, Busquets
Anfall: Pedro, Bojan (55), Messi
Abvytare: Pinto, Maxwell (53), Iniesta (86), Touré (55) Fontas, Henry, Jeffren