Medlemmar: 4745 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Läkningen av Ramseys benbrott går bra.

Ramseys rehab går bra

tor 27 maj 2010 kl 18:49

Benbrottet som Aaron Ramsey drabbades av i vintras läker som det ska.

Det var i bortamatchen mot Stoke den 27 februari som det skedde - Ryan Shawcross sparkade benet av Aaron Ramsey. Tur i oturen var att det var ett relativt rent brott, alltså inga spiralfrakturer och inga trasiga ledband. Att brottet var så pass okomplicerat gjorde att läkarna kunde sätta in en spik i benet och redan efter ett par dagar kunde Aaron slänga kryckorna. Aaron säger så här till Arsenal TV Online:
"Läkarna uppmuntrade mig att gå utan kryckor för att inte musklerna skulle ta för mycket stryk och att jag inte skulle tappa i rörlighet. Att ha kunnat gå utan kryckor så tidigt är en fördel, för jag tappar inte lika mycket muskelstyrka som om jag inte skulle ha kunnat använda benet alls på flera månader."

Rehabiliteringen går bra, även om Aaron ännu inte vet när han är tillbaka:
"Jag vet inte riktigt, vi tar det ett par veckor i taget. Vad det handlar om nu är att bygga upp styrkan i benet igen och att benet ska läka helt och hållet, och sedan kan jag börja löpträna igen."