Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fina ord från Messi om Walcott.

Lionel Messi hyllar Theo Walcott

mån 5 jul 2010 kl 10:26

När Messi i dagarna talade ut om spelarna som inte kom med i VM var det Walcotts utelämnande som chockade honom mest. Bl.a beskriver han Theo som en av de farligaste spelarna han någonsin spelat emot.

Theo Walcott har haft en skadefylld säsong där han inte fått mycket speltid. Trots detta väljer nu Messi att hylla honom som en av de farligaste spelarna han någonsin spelat mot. När han väljer att beskriva Walcotts utelämnande ur den engelska VM-truppen tar han till följande ord:
– Jag måste säga att jag just då tyckte att det var ett dåligt beslut att lämna Theo Walcott hemma. Och jag tycker dessutom att jag blivit bevisad att jag hade rätt. Jag kan enbart prata utifrån min egen erfarenhet, men han är en av de farligaste spelare jag spelat mot.

Messi fortsätter med att prata om kvartsfinalmötet mellan Arsenal och Barcelona - på Emirates - då Walcott lyckades göra mål och vara ett ständigt orosmoment.
– Barcelonaspelare blir inte rädda enkelt, men jag kan säga att han oroade oss verkligen när vi spelade mot Arsenal förra säsongen. När vi spelade mot Arsenal på Emirates hade vi full kontroll över matchen vid 2-0. Med all respekt var Arsenal inte ens inne i matchen.
- Sedan kom Theo in och förändrade matchen. Den kvällen lyckades han på egen hand fixa oavgjort mot Barcelona. Till och med i returmatchen sa vår tränare Pep Guardiola åt oss att han var spelaren att se upp med.

– De bästa spelarna i världen som Xavi och Pique sa åt oss att se upp för honom. Sanningen är att han verkligen skakade dem. Och om han kan göra det mot Barcelona, vad hade han då inte kunnat göra mot Tyskland och Algeriet? Även om han inte hade startat hade han ändå kunnat vara väldigt viktig för England.

Messi är som sagt konfunderad över Walcotts utelämnande och tror att han skulle varit en riktig tillgång för England under VM:
- Jag tyckte inte att de spelare England bytte in höll den nivån som behövs för att göra någon verkan. Men Walcott skulle ha gjort det och jag kan fortfarande inte förstå varför han inte togs ut i VM-truppen (den slutgiltiga). Han är de stora matchernas man och en spelare som höjer sig till de stora tillfällena. Han gjorde ett hat-trick mot Kroatien, som ingen aldrig någonsin gör och var den stora stjärnan mot Barcelona.

När Theo Walcott läser det här lär han nog vara rätt nöjd med att få beröm från världens bäste spelare. Hur som helst har Walcott en hel del att jobba på under sommaren och speciellt försäsongen. Om han kan hålla sig borta från skador och få tillräckligt mycket speltid har vi all anledning att tro på succé. Det gäller dock att inte ta ut något i förskott. Den som lever får se.