Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gabriel Agbonlahor är nyckelspelare i Villa.

PL Preview: Aston Villa

mån 2 aug 2010 kl 20:48

Aston Villa är först ut i Arsenal Swedens granskning av våra motståndare. Hur går det för laget från Englands näst största stad?

FAKTA OM KLUBBEN

Arena: Villa Park, Birmingham
Publikkapacitet: 42 788
Manager: Martin O'Neill (Irland)
Ägare: Randy Lerner (USA)
Förra säsongens placering: 6
Arsenals resultat förra säsongen: 3-0 hemma, 0-0 borta

SPELARTRUPP

(per den 2/8 enligt Aston Villas hemsida)

Målvakter: Brad Friedel, Bradley Guzan

Försvarare: Luke Young, Richard Dunne, Curtis Davies, Habib Beye, Carlos Cuellar, Ciaran Clark, James Collons, Stephen Warnock

Mittfältare: Steve Sidwell, Steward Downing, Ashley Young, James Milner, Marc Albrighton, Fabian Delph, Moustapha Salifou, Stiliyan Petrov, Nigel Reo-Coker, Isiah Osbourne, Jonathan Hogg

Anfallare: John Carew, Gabriel Agbonlahor, Nathan Delfouneso, Emile Heskey, Andreas Weimann

ARSENAL.SE TIPPAR

Lars Lundstedt:

Aston Villa har under senare år sakta men säkert byggt upp klubben med benägen hjälp av amerikanen Randy Lerner som äger klubben, men jag undrar om det inte kan vara på väg att ta stopp nu. Förra sommaren tappade de Gareth Barry till City, och i skrivande stund pekar det mesta på att James Milner är på väg åt samma håll. Kan Ashley Young och Gabi Agbonlahor i så fall ensamma bära laget en säsong till? Nja, jag är tveksam. Om Milner trots allt stannar kan det bli en ny Europa League-plats, men annars vete tusan. De kommer att vara svårslagna, men jag undrar om de har tillräckligt med offensiv kapacitet.

Patrik Larsson:

Villas problem är inte brist på talang eller riktigt duktiga spelare, inte heller är manager O’Neills taktiska förmåga eller disciplin problemet. Problemet för Villa är att laget är tunt om man plockar bort en eller två nyckelspelare. Går en eller fler av de tre stöttepelarna i anfallet Young, Agbonlahor eller Milner sönder fallerar spelet för Villa. Under en lång säsong behövs avlastning, och det är det som är Villas problem: Djupet. Då formen dippar för de viktiga spelarna finns ingen som kan ta ansvaret. Då former på nyckelspelarna dippar slutar Villa ta poäng. Kvalitet saknas inte, men det blir inte mer än en Europa League-plats i år heller.

Magnus Ahldén:

Martin O´Neill är för mig en av de allra största tränarna i England och jag måste säga att han gör ett väldigt bra jobb med att hålla Aston Villa så högt som de är. När säsongen summerades ifjol var man sex poäng ifrån en CL-plats trots den enorma konkurrensen ifrån framförallt Spurs och City. I år har man än så länge inga nyförvärv och har endast mist Bouma. Det betyder att klubben knappast försvagats och jag förväntar mig att beroende på skadeläget att de landar på topp sju igen. De är ett stabilt lag med endast 8 förluster ifjol. Matchar de det och förvandlar oavgjorda till segrar så får övriga lag se upp.

Per Holmqvist:

Villas framgång beror likt oss på yttre faktorer, kommer deras nyckelspelare skadas alternativt vara ur form vid avgörande matcher? O'Neill har ett bra lag och är en av de bättre tränarna i PL så förutsättningarna finns absolut, särskilt då laget inte försvagats sen i fjol. Jag tror Villa kommer ligga riktigt bra med inför vårspurten, men likt tidigare år tappa och sluta på en sjätte plats. Jag tror faktiskt även på att om dom åker ur FA-cupen tidigare har dom chansen att hota både femte och fjärdeplatsen, då jag ser dessa platser som öppna.