Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vad kan Muamba och Bolton uträtta den här säsongen?

PL Preview: Bolton Wanderers

tis 3 aug 2010 kl 23:06

Bolton Wanderers kämpar på och gör sin tionde säsong på raken i Premier League. Blir det en elfte också?

FAKTA OM KLUBBEN

Arena: Reebok Stadium, Bolton
Publikkapacitet: 28.723
Manager: Owen Coyle (Skottland)
Ägare: Eddie Davies (England)
Förra årets placering: 14
Arsenals resultat förra säsongen: full pott - 2-0 borta, 4-2 hemma

SPELARTRUPP (per den 2/8 enligt Boltons hemsida)

Målvakter: Jussi Jääskeläinen, Ali Al Habsi, Adam Bogdan

Försvarare: Jlloyd Samuel, Paul Robinson, Gary Cahill, Joey O'Brien, Chris Basham, Andre O'Brien, Zat Knight, Gretar Rafn Steinsson, Dan Shittu, Samuel Ricketts

MIttfältare: Fabrice Muamba, Matthew Taylor, Ricardo Gardner, Mark Davies, Gavin McCann, Tamir Cohen, Sean Davies, Stuart Holden, Chung-Yong Lee

Anfallare: Ivan Klasnic, Kevin Davies, Temitope Obadeyi, Johan Elmander, Mustapha Riga

ARSENAL.SE TIPPAR

Lars Lundstedt:
Bolton, detta vårt forna bogey team, har vi på senare år haft relativt lätt för. Minns jag rätt har vi inte tappat poäng mot dem sedan våren 2006 då vi spelade 1-1 hemma på Highbury, och ärligt talat bör vi ta full pott mot dem även denna säsong. De har i stort sett samma trupp som förra säsongen då de slutade på 14:e plats och ska man tro tidningarna kanske blir de av med Gary Cahill till oss. De kommer mest troligt att hålla till i tabellens nedre regioner även denna säsong.

Patrik Larsson:
Ah, Bolton, Bolton, Bolton. Det här är ett av de lag jag finner minst sympatiska i Premier League, men Owen Coyle (ny manager) är en sympatisk typ och Bolton med fans tog verkligen Wilshere till sitt hjärta förra säsongen. Jag är således kluven rent sympatimässigt. Ser man till truppen finns några karaktärer som helt klart gör sig bra i Premier League, däribland nickkungen Kevin Davies. Jag tror Bolton gör bättre ifrån sig i år än förra säsongen, men någon Europa-plats kan de glömma.

Magnus Ahldén:
Det såg riktigt illa ut för Bolton ett tag förra säsongen och man var på god väg att åka ur. Man släppte in 67 mål vilket var fjärde sämst i ligan och vi är väl mer än en som har önskat att de skulle falla djupt i seriesystemet. De tog in Jack Wilshere på lån och hade nog hoppats på ännu en säsong med mittfältstalangen vilket de säkerligen hade behövt. Istället har man värvat Martin Petrov från Manchester City. Man har även förstärkt med en mittback från Real Madrid och vi får hoppas för deras skull att det hjälper. Johan Elmander får väl lika lite speltid som tidigare och det blir ännu en tuff säsong för Wanderers. Inte nedflyttning, men en plats bland de sista sex.

Per Holmqvist:
Bolton har väl trots allt blivit starkare än förra säsongen med tanke på värvningarna av Petrov från City och Aloso från Real. Kan sen Elmander få till och spela som han trots allt är kapabel till så... Kanske nye managern Coyle kan få fart på Elmander? Får man på nytt låna Wilshere som kan ge fart på anfallet och få fler inlägg som Davies nickar in tror jag deras förstärkta defensiv kan förbättra förra årets 14:e plats men dom får nöja sig med plats 8-12.