Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lyckas Chris Hughton hålla Newcastle kvar i PL?

PL Preview: Newcastle United

sön 8 aug 2010 kl 00:01

Newcastles sejour utanför Premier League blev bara ettårig. Ska managern Chris Hughton lyckas hålla laget kvar i den högsta serien?

FAKTA OM KLUBBEN

Arena: St James' Park, Newcastle
Publikkapacitet: 52.378
Manager: Chris Hughton (England)
Ägare: Mike Ashley (England)
Förra årets placering: nykomling, vann The Championship

SPELARTRUPP

Målvakter: Steve Harper, Fraser Forster, Tim Krul

Försvarare: Fabricio Coloccini, José Enrique, Sol Campbell, Mike Williamson, Danny Simpson, James Perch, Dan Gosling, Ryan Taylor, Steven Taylor, Tamás Kádár

Mittfältare: Kevin Nolan, Joey Barton, Danny Guthrie, Wayne Routledge, Alan Smith, Jonás Gutiérrez, Kazenga LuaLua,Haris Vuckic, Shane Ferguson

Anfallare: Andy Carroll, Peter Løvenkrands, Xisco, Leon Best, Shola Ameobi, Nile Ranger, Ryan Donaldson 

ARSENAL.SE TIPPAR

Lars Lundstedt:
Sejouren i andradivisionen blev alltså bara ettårig, och kanske börjar en del av turbulensen runt klubben att lägga sig nu? Jag får det intrycket i alla fall, även om mågna av supportrarna fortfarande verkar avsky ägaren Mike Ashley på ett passionerat sätt. Vi får väl också se hur det blir med stabiliteten om det inte går så bra i ligan, vilket jag inte tror att det kommer att göra. De har till stora delar kvar samma spelare som åkte ur och de kan knappast räkna med mer än att i bästa fall klara sig kvar. Det kommer förmodligen att vara oerhört viktigt för dem att få en bra start. Värvningen av Sol Campbell är en bra deal, han bidrar med rutin men som vi såg hos oss i våras så klarar han inte att spela match utan rejäl vila mellan så frågan är hur många matcher han kan göra under en säsong.

Per Holmqvist:
The Magpies är tillbaka där dom hör hemma, i högsta ligan. Deras trogna fans förtjänar att få besök av eminenta lag som Arsenal. Med en stabil nytjock back i Campbell och fått behålla sina spelare ser det ut som det kan bli en trevlig come back. Chris Hughton kan om man får en lyckad start o tar många poäng hemma på St James Park, skall dom ha närmare 50 000 i snitt, klara sig på plats 11-15.

Patrik Larsson:
Tillbaka som en jojo i högstaligan är Newcastle nu redo att bli det storlag man en gång varit. Eller är de det? Jag är tveksam, de åker nog inte ur en gång till men att tro att de placerar sig på den övre tabellhalvan är nog att vara alltför optimistisk. Laget är tämligen anonymt, som sig kanske bör efter ett år i The Championship, så jag tror på en lika anonym placering runt 11-14.

Magnus Ahldén:
En klassiker är tillbaka och det är välkommet. Man har en topparena och en toppublik som förtjänar bättre än det man fått de sista åren. Kan de bara fortsätta på det de skapade i The Championship så klarar de sig kvar med råge. Det gäller att inte åka på för mycket stryk i början för då vacklar självförtroendet och man riskerar att åka ur igen. Många spelare är kvar sedan sist och det kan bli både räddning och fall. Man har fått Sol Campbell från Arsenal och har han säkerligen minst en bra säsong kvar i kroppen och kommer att bli en tillgång för Newcastle. Det blir tufft, men de klarar sig undan nedflyttning.