Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Walcott nätade igen - Arsenal vann igen.

Seger utan skönspel

mån 30 aug 2010 kl 10:18

Theo Walcott sköt sönder nätmaskorna men i övrigt var det ingen glänsande föreställning som Arsenal bjöd på i Blackburn.

Något försenad dyker här matchrapporten från Blackburn - Arsenal upp. Försnacket inför matchen handlade mycket om Arsene Wengers ovilja mot Sam "Big Sam" Allardyces taktik att närmast förstöra spelet och göra mål på fasta situationer. Blackburn kämpade och pressade Arsenal rejält under en period av första halvlek, men Arsenal stod upp bra i försvaret och redde ut flera farliga hörnor och frisparkar under en intensiv Blackburnpress.

Matchen inleddes i ett furiöst tempo, där båda lagen försökte komma fram snabbt. Arsenal inledde klart bäst och hade också ett par lägen i inledningen av matchen. Theo Walcott skulle komma att få en huvudroll och var riktigt pigg i inledningen, han tog smarta löpningar och slog väl avvägda passningar. Efter den inledande Arsenalpressen tog Blackburn kommando för en kort period då man pressade rejält mot Almunia och hans försvar. Backarna och Almunia stod upp på ett sätt som de inte gjorde under förra säsongen, vilket uppskattades av Arsenals supportrar.

Efter Blackburnpressen stack Arsenal upp i en kontring efter 20 minuter signerad Theo Walcott, den unge engelsmannen drev förbi sin försvarare och sköt mycket snyggt i bortre hörnet med en sträckt vrist. Och vilken vrist sedan - Theo sköt faktiskt sönder ett par maskor genom sitt mål! Vem hade kunnat ana att det fanns sån kraft i den högerfoten? Snyggt var målet och Arsenal ledde matchen, men inte särskilt länge.

Den ene av Diouferna drev upp på Arsenals högerflank, där Sagna inte stod att finna så Koscielny fick ta kampen mot El-Hadji Diouf utan att lyckas. Koscielny tryckte till  Diouf med axeln, men senegalesen fortsatte utan att tacklingen märkts och serverade sin namne Mame Diouf till 1-1. En riktigt fin Blackburnkontring ska sägas, men vad gjorde försvaret? Koscielny såg lite skakis ut efter målet men spelade upp sig. Undertecknad räknar med att nästa gång det blir en sådan situation så kommer Koscielny ta ett gult kort utan att blinka.

1-1 stod sig halvleken ut, som kan summeras med två ord: Högt tempo!

I början av andra halvlek skulle Andrej Arsjavin presentera sig, efter att bollen studsat lite märkligt i straffområdet fick ryssen bollen i bra läge och tryckte dit den genom en skog av ben. Arsenal var återigen i ledningen, ett resultat som kan visa sig nog så svårt att försvara.

Blackburn som spelat första halvlek i ett ursinnigt tempo tycktes mattas av och orkade inte riktigt pressa på lika hårt, men man pressade Arsenal likafullt. Manuel Almunia i Arsenals mål agerade utmärkt matchen igenom då han kontrollerade luftrummet och spelade väldigt säkert tillsammans med mittbacksparet Vermaelen och Koscielny.

Alldeles i slutskedet av matchen fick nyinsatte Jack Wilshere ett läge som många bara drömmer om. Arsenal kontrade med tre man mot två Blackburnförsvarare, till slut fick Jack bollen helt frispelad nära målvakten men avslutet var för tamt och gick rakt i famnen på en halvliggande målvakt. Wilshere verkade vilja sjunka igenom jorden.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

Arsene Wenger: "Every team is entitled to play the game they want as long as it is
efficient and as long as the referees make the rules respected" om Sam Allardyces smått spelförstörande taktik.

Sam Allardyce: "The Birmingham defeat last week was more difficult to take than this one because this is Arsenal at the end of the day." om att det är ok att förlora mot Arsenal trots allt.

MATCHFAKTA

Blackburn - Arsenal 1-2 (1-1)

Målen: Walcott (20), Diouf (27), Arsjavin (51)

Varningar, Arsenal: Inga. Blackburn: Givet

Utvisningar: Inga

Domare: Chris Foy

Publik: 25 059

Så spelade lagen:

Arsenal (4-3-3):

Målvakt: Almunia

Försvar: Sagna - Koscielny - Vermaelen - Clichy

Mittfält: Song - Fabregas (68) - Diaby

Anfall: Walcott - van Persie (34) - Arsjavin (83)

Avbytare: Fabianski - Eboue - Gibbs - Rosicky (68) - Wilshere (83) - Vela - Chamakh (34)

Blackburn (4-4-2):

Målvakt: Robinson

Försvar: Salgado - Nelsen - Samba - Givet

Mittfält: Jones - Gamst Pedersen - Grella (56) - Kalinic (65)

Anfall: Diouf (81) - Diouf

Avbytare: Mark Bunn - Olsson (65) - Chimbonda - Emerton - Dunn (56) - N'Zonzi (81) - Hoilett