Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wilshere tror han och Frimpong kan täcka upp bra på mittfältet.

Wilshere tror på ungt mittfält

tor 12 aug 2010 kl 07:46

Jack Wilshere och Emmanuel Frimpong har spelat ihop på Arsenals mittfält sen innan tonåren. På försäsongen har de fått massvis med speltid tillsammans i A-laget. Och unge Jack tror på dem båda inför säsongen.

Kapten Fabregas har fått extraledigt efter VM-triumfen. Diaby, Denilson och Song har varit skadade. Det fanns inte så mycket annat att göra för Wenger än att slänga in sina 18-åringar Wilshere och Frimpong på det centrala mittfältet. Och de har gjort det snudd på sensationellt bra. Och det kan ha sin förklaring i ungdomsakademin.
- Jag är van att spela med honom, jag har gjort det sen jag var 11 eller 12. Vi har vuxit upp tillsammans och har visat att vi kommer bra överens på planen, säger Jack Wilshere till Arsenal.com.
- Bossen ser att jag kan spela på flera positioner, men han tror att jag kommer att hamna på mitten, så det är där han testar mig på försäsongen.

Och mycket talar för att unge Jack kommer att starta även mot Liverpool på söndag, då Fabregas inte verkar fit for fajt än, medan tidigare nämnda Diaby-Song-Denilson är tveksamma efter sina skadeproblem. Men Wilshere tror på ett bra resultat på söndag, och framöver.

- Folk säger att det är en svår start, men det är en bra start som gör att vi kan bygga grunden för säsongen, att visa vad vi kan göra. Vi skrivs bort varje säsong eftersom bossen inte vill gå ut och göra stora spelarköp. Men vi har fått in ett par nya ansikten, och jag tror att vi kan spela för titeln detta år, säger Wilshere.