Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsjavin fortsätta att näta på Anfield?

Nu drar det igång!

fre 13 aug 2010 kl 11:41

Andrej Arsjavin brukar trivas bra på Anfield, och det kommer antagligen att krävas en stark insats av ryssen om vi ska kunna vinna.

Försäsongen har kommit och gått. I skrivande stund är det bara lite mer än 50 timmar till Premier League 2010/2011 sätter igång på riktigt, och vi börjar med en svår uppgift när vi åker till Anfield Road för att möta ett Liverpool som antagligen är laddat till tänderna för att ta revansch för fjolårets fiaskosäsong.

Båda lagen har haft sina orosmoment under sommaren. Vi känner alltför väl till cirkusen kring Fabregas och våra målvakter, samt vår som vanligt alldeles för långa skadelista - men även Liverpool har haft störningar i form av spelare vars framtid är osäker. Torres och Gerrard spekulerades båda vara på väg bort, och i skrivande stund påstås det på sina håll att Javier Mascherano ska vara överens med Barcelona.

För Arsenals del är läget ytterst osäkert inför söndagen. Cesc Fabregas, Robin van Persie, Denilson och Diaby kommer att testas innan matchen och det kan bli så att alla fyra är med och det kan bli så att ingen av dem är med.

Åsikterna går också isär om det är ett bra eller dåligt läge att möta Liverpool. Möter vi ett lag som har laddat för den här matchen hela sommaren och därför kommer att spela på den absoluta toppen av sin förmåga eller möter vi ett lag vars manager inte har hunnit sätta sin prägel på laget, och som påverkas av allt strul som trots allt fortfarande finns runt om klubben? Svaret kanske är så enkelt som "vi får se på söndag"?

Klart är i alla fall att Liverpool har gjort en bra värvning i Joe Cole vilket, om han håller sig hel, kommer att vara en tillgång för dem. Som jag minns det från när vi mötte Chelsea med Cole i laget så hade vi alltid svårt att få grepp om honom, vilket inte bådar gott inför söndagen. Det ska också bli intressant att se vad fjolårets mest uppmärksammade värvning, Alberto Aquilani, kan prestera den här säsongen. Han är ju på intet sätt en dålig spelare vilket han visade ett par gånger förra säsongen, frågan är bara om hans kropp håller ihop.

Även om det alltid är bra med en bra start så ska vi kanske inte heller överskatta vikten av matchen. Det är trots allt som alltid "bara" tre poäng som står på spel. För ett par säsonger sedan fick Manchester United bara en poäng hemma mot Newcastle i premiären men de vann ligan den säsongen medan Newcastle åkte ur så en dålig start går alldeles tveklöst att reparera.

Hur som helst är det nu slutsnackat. Den första matchen i denna ligasäsong har avspark om, i skrivande stund, exakt 25 timmar och lite mer än ett dygn senare är det vår tur att ge oss in i hetluften. Nu kör vi!

SPELPLATS

Arena: Anfield Road, Liverpool
Avspark: 17.00
Tävling: Premier League
TV-sändning: Viasat Fotboll

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Aaron Ramsey är borta till November pga benbrottet, Song har en vadskada medan Bendtner är ljumskskadad och Djourou är borta av okänd anledning. Denilson, Diaby, Fabregas och van Persie testas under lördagen. Arsjavin som inte spelade förra lördagen mot Legia Warszawa är spelklar. Avstängningar har vi inga alls då vi inte har några som hänger kvar från den förra säsongen.

LIVERPOOL: Här måste jag erkänna att jag inte riktigt har hittat någon hundraprocentigt tillförlitlig information, men den normalt väluppdaterade physioroom.com uppger att Skrtel är borta på obestämd tid och att Fernando Torres är "very doubtful" inför söndagen. Inte heller Liverpool har några avstängningar.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

Arsene Wenger: "The team is ready to fight I have made a decision, but I will inform the players first" (om vem som ska stå i mål) I do not feel anything will happen before Sunday" (om värvandet av ytterligare en mittback)

STATISTIK

Arsenal har inte förlorat i ligan på Anfield sedan våren 2007 då vi förlorade med 4-1. Hösten 2007 blev det 1-1, och på våren 2009 blev det 4-4 efter att Andrej Arsjavin gjort alla fyra för oss. I höstas vann vi med 2-1 efter självmål av Glen Johnson och ett kanonskott i krysset från Arsjavin.