Medlemmar: 8807 st.

Kos nätade - Arsenal vann igen.

Arsenal bjöd på finspel och vann!

lör 11 sep 2010 kl 17:58

Arsenal lyckades idag besegra ett fysiskt Bolton med hela 4-1. Laurent Koscielny, Marouane Chamakh, Alexandre Song och Carlos Vela fick alla göra varsitt mål.

Elva taggade spelare klev i eftermiddags ut på Emirates Stadium för att försöka besegra tillresta Bolton Wanderers med en viss Johan Elmander i spetsen. Domaren blåste i sin visselpipa klockan tre brittisk tid och matchen var igång! Bolton tog greppet direkt i öppningen av matchen, men skapade aldrig någonting riktigt farligt.

Efter tio minuter hade fortfarande gästerna ett litet grepp om matchen med sitt fysiska spel som innebar tacklingar, slit och en hel del långbollar. Arsenal tog dock över greppet ju längre in i matchen man kom och snart bombarderas Adam Bogdan i Bolton-målet med målchans efter målchans. Arsjavin fick ett briljant läge att sätta ledningsmålet efter att Rosicky stått för en fantastisk passning från halva plan för att sätta ryssen i ett friläge. Andrej försökte tunnla ungraren i mål, men misslyckades då Bogdan stod för en fin räddning.

Andrej Arsjavin fick dock två fantastiska lägen till i första halvlek (ett till friläge och ett halvfriläge), men misslyckades med att förvalta chanserna. Det förlösande ledningsmålet skulle dock till slut komma och det skulle inte bli någon mindre än nyförvärvet Laurent Koscielny som skulle sätta 1-0 till Arsenal! Efter en fint slagen frispark letade sig bollen in i straffområdet där kaptenen Cesc Fabregas stod för en mycket fin touch fram till Koscielny. Fransk-polacken såg sedan till att kämpa in bollen á la Petter Hansson. 1-0!

The Gunners fortsatte att komma med fina målchanser. Fabregas, Rosicky och Arsjavin var närmast mål, men Bogdan spelade mycket stabilt i målet. Istället fick Bolton allt fler chanser att leta sig in i matchen. Två minuter innan halvtid kom även kvitteringen. Arsenals målgörare Laurent Koscielny försökte rensa en långboll genom att nicka hem den till Manuel Almunia, men nicken misslyckades totalt och en framrusande Chung-Yung Lee fick tag i bollen. Almunia rusade ut och blockerade ett skottförsök, men Lee stannade upp och chippade bollen sidleds över både målvakt och försvarare. Bollen nådde sedan Johan Elmander som enkelt kunde nicka in 1-1. Ett mycket oturligt mål efter en mycket dålig tabbe i försvaret. Speciellt efter all Arsenal-press.

Det blev inga mer farliga målchanser och lagen gick till vila med ett varsitt mål i bagaget. Efter en femton minuter lång paus klev elva frustrerade Arsenal-spelare tillbaka på plan. Nu skulle det bli ändring på matchbilden!

Våra kanonjärer rivstartade och fick flera farliga målchanser. Bollen ville dock fortfarande inte gå in! Bolton spelade stundtals fult, väldigt fult. Man märkte att irritationen blev allt större i Arsenal-lägret vilket tydligt syntes på planen. Till slut kom dock 2-1 efter att Fabregas kämpat till sig bollen på vänsterkanten och precis hunnit dra till med ett inlägg före bollen rullade ut till inspark. Inlägget nådde Chamakhs panna som väldigt snyggt nickade in ledningsmålet. 2-1!

The Wanderers fortsatte att spela fysiskt och stod för flera tacklingar, varpå många kan klassas som väldigt fula. I den 64e minuten blev det för mycket för huvuddomaren som valde att visa ut Gary Cahill efter en sen närkamp med Chamakh. Färgen på kortet kan ifrågasättas, men domaren var tvungen att agera. Bolton-spelarna var upprörda, men beslutet att visa ut Cahill kvarstod. Vad som även kan ifrågasättas är varför domaren inte valde att låta spelet fortgå med tanke på att Arsenal kom i en farlig kontring som mycket väl kunde resulterat i ett mål.

Efter utvisningen valde Owen Coyle att göra ett strategiskt byte och satte således in O'Brien för att försöka kämpa till sig en poäng. Boltons spel fick sig en törn, men med tanke på resultatet var man tvungen att spela offensivt. Man kände av nervositeten på Emirates då vi så många gånger tidigare sett laget tappa ledningen i slutminuterna. Därför drog man något av en lättnandes suck när vår allas Alexandre Song lyckades kämpa till sig bollen i straffområdet och avsluta med en delikat chipp. 3-1!

Arsenal fortsatte att pressa och ville verkligen få in en boll till. I den 83e minuten gjorde The Gunners sitt vackraste mål på väldigt länge. När Samir Nasri satte 2-0 till Arsenal mot Manchester United för två säsonger sedan innehöll uppbyggandet hela 17 passningar. Idag gjordes det hela 24 passningar innan Carlos Vela stod för ett kliniskt avslut och punkterade matchen totalt. 4-1!

Arsenal hade sedan ett par farliga målchanser till, men det hela slutade 4-1 till publikens stora glädje! Nu siktar vi framåt mot nästa match. På onsdag väntar nämligen den första matchen i Champions League. För motståndet står portugisiska SC Braga.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: "Overall it was a competitive game where we dominated and created many chances but it is the kind of game, when you play Bolton, that for as long as you don't kill the game off they can score. You can dominate 80 per cent of the game and still lose against Bolton because one or two balls, throw-ins, set pieces, can be dangerous and they are a good side in midfield as well. They marked us very tight and I think that provoked a very physical game but they played well as well."

MATCHFAKTA

Bolton Arsenal | 4-1 (1-1)
Målen: 1-0 (24) Koscielny, 1-1 (44) Elmander, 2-1 (58) Chamakh, 3-1 (78) Song, 4-1 (83) Vela 83.
Varningar, Arsenal: Gibbs 36, Eboue 62. Bolton: Davies 18, Steinsson 53.
Utvisningar, Arsenal: Inga. Bolton: Cahill 64.
Domare: Stuart Attwell
Publik: 59 876 personer.