Medlemmar: 8813 st.

Nadri gjorde två på slutet, men det räckte inte. WBA vann i norra London.

Chockartad förlust mot WBA

lör 25 sep 2010 kl 18:01

Arsenal gick på en mina när man i lördags förlorade mot ett tappert West Bromwich. Slutresultatet skrevs till 2-3 efter två sena mål av Samir Nasri.

West Bromwich stod för motståndet när Arsenal i eftermiddags skulle se till att skopa hem tre poäng. Nittio minuter senare var det dock allt annat än tre poäng man fick bära med sig in i omklädningsrummet. WBA lyckades kämpa till sig en 3-0-ledning i andra halvlek vilket till slut blev omöjligt att ta igen. Samir Nasri försökte dock att vända resultatet på egen hand, men hann tyvärr bara sätta två mål innan domaren blåste av matchen. Men låt oss ta allt från början.

Matchen började ganska intetsägande för både Arsenal och West Bromwich. Dock var det ett slarvigt Arsenal vi fick bevittna redan från start. Ett flertal bortslagna passningar, flera feltajmade löpningar, urusla tacklingar och i princip inga skott på mål. Redan i början utav matchen infann sig en känsla om att det här inte skulle sluta lyckligt.

West Bromwich började ta för sig allt mer i andra halvan utav första halvleken. Man spelade taktiskt, smart och modigt. Spelarna jagade, slet och kämpade i varenda närkamp. Någonting man inte kunde säga om Arsenal. The Gunners lyckades dock få ett par skott på mål och Arsjavin var närmast att sätta ledningsmålet efter ett fint inlägg av Eboue. Tyvärr träffade han stolpen två gånger i rad!

WBA lyckades även de få ett par målchanser och i den 37:e minuten skulle de få en straff med sig. Almunia rusade ut för att stoppa en framrusandes Odemwingie, men vår spanjor till målvakt var alldeles för sen ut. Han fällde Odemwingie och straffen var ett faktum. Almunia reparerade dock sitt misstag genom att stå för en snygg straffräddning. Just då kändes det bra och just då var Almunia kung på Emirates. Men inget varar för alltid.

Spelarna klev således ut i halvtid med ett mållöst resultat. Arsenal hade spelat allt annat än bra och Wenger såg inte nöjd ut på bänken. Allt talade för att spelarna skulle få sig en utskällning i paus, men så verkade det inte bli.

Istället blev West Bromwich allt modigare och allt djärvare i sina försök att få till ett ledningsmål. Till slut skulle det även komma. Efter flera individuella misstag av Arsenal-spelarna letade sig bollen fram till en fri Peter Odemwingie som enkelt kunde sätta 1-0 till WBA!

Två minuter senare var katastrofen ett faktum. De flesta supportrar ställer nog frågetecken på både Koscielny (väldigt passivt agerande) och Almunia (grov tabbe) när Gonzalo Jara satte 2-0 till gästande WBA. Emirates var så pass tyst att man kunde höra en knappnål falla. Skulle Arsenal lyckas resa sig från underläget? Tjugo minuter senare fick vi svaret när den f.d. Arsenal-spelaren Jerome Thomas satte chockerande 3-0 till sitt West Bromwich. Game over.

Arsenal-spelarna försökte resa sig från det kommande fiaskot, men det slarviga spelet fortsatte att sätta käppar i hjulet. Missade passningar, dåliga inlägg och knappt några avslut alls. När en kvart återstod skulle The Gunners få tag i en livlina. Samir Nasri dribblade bort både en och två spelare och krönte verket med ett fint solomål. Arsenal hade äntligen fått vittring, men den stora frågan var om det inte var för sent.

Arsenal fortsatte nu att pressa och man skickade fram i stort sett alla spelare man hade. Målet skulle dock dröja. Det var inte förrän i den nittionde minuten som reduceringen kom till. Det var ännu en gång Samir Nasri som stod för målet efter ett välplacerat skott till höger om Scott Carson. Fransmannen är även den enda spelaren som klarade sig undan med betyget godkänt idag. Nu återstod det dock fem tilläggsminuter och ett mål till skulle inneburit en vunnen poäng.

Spelarna försökte, försökte och försökte, men Tomas Rosicky blev den siste Arsenal-spelaren som fick chansen att kvittera. Dock gick avslutet långt över mål. När Scott Carson skickade ut bollen hade tilläggstiden avverkats. Bollen hann precis landa på gräset då Michael Oliver valde att blåsa av matchen. Arsenal hade ännu en gång förlorat en match mot en nykomling på självaste Emirates.

Arsène Wenger såg inte glad ut när han vandrade in mot omklädningsrummet. En uselt genomförd match av hela laget. Man får dock komma ihåg att berömma motståndet. Det är få lag som vågar ta för sig lika mycket West Bromwich tog för sig på Emirates idag. Deras modiga, djärva och konkreta spel vann dem tre poäng, vilket smärtar att säga med det Arsenal-hjärta man har.

Nu gäller det att glömma förlusten och blicka framåt, hur svårt det än är. Både Chelsea och Tottenham förlorade idag och imorgon kan Bolton knipa poäng mot Manchester United. Om Bolton lyckas vinna blir Arsenal kvar som tabelltvåa. Nästa vecka väntar dessutom en kolossalt viktig match mot Chelsea på Stamford Bridge.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: "We made it more difficult because we were not at our usual level. Not defensively, not offensively. Overall everything was difficult for us today - passing the ball, winning the ball back, winning the one against ones - and we got what we deserved which was zero points. We didn't deserve more. The positive is that we did fight until the last minute but it was just not good enough at that level to get three points. I didn't recognise my team today and we have to sit down together to analyse what happened."

MATCHFAKTA

Arsenal - West Bromwich | 2-3 (0-0)

Målen: 0-1 (50) Odewingie, 0-2 (52) Jara, 0-3 (73) Thomas, 1-3 (75) Nasri, 2-3 (90) Nasri 90
Varningar, Arsenal: Almunia, Koscielny, Chamakh, Rosicky. West Bromwich: Olsson, Jara, Scharner.
Utvisningar, Arsenal: Inga. West Bromwich: Inga.
Domare: Michael Oliver.
Publik: 60 025 personer.