Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fabianski kommer vakta kassen mot City.

Inför: Manchester City-Arsenal

fre 22 okt 2010 kl 19:56

Lukasz Fabianski står inför ännu ett eldprov när Arsenal reser upp till Manchester för att möta stadens ljusblå lag.

Förra säsongens bortamöte med Manchester City var ingen rolig historia. Det blev förlust med 4-2 trots att Arsenal långa stunder dominerade matchen, men som så många gånger förr så föll vi på att vi helt enkelt bjöd motståndarna på alldeles för enkla mål. Matchen är också ihågkommen för Emmanuel Adebayor skandalösa uppträdande, där togolesen hade kunnat bli utvisad åtminstone tre gånger om men inte blev avstängd förrän i efterhand för att ha stämplat Robin van Persie på handen.

Men detta var då och nu är det söndag och nytt möte som gäller. Arsenal har som vanligt en hel radda med skador, men vi får åtminstone tillbaka Bacary Sagna. Laurent Koscielny kan kanske, kanske vara med men Arsene Wenger bedömde chansen till 20%. I övrigt är det ingen som är aktuell för återkomst.

Manchester City har som kanske bekant inlett seriespelet starkt och ligger just nu tvåa bakom Chelsea, tre poäng före Arsenal som ligger trea och då Chelsea i helgen har en förmodligen rätt enkel hemmaseger mot Wolves att hämta hem så förstår alla att en förlust mot City på söndag skulle vara en rejäl knäck för vårt hopp om en ligatitel för Arsenal - om än kanske inte för att antalet poäng skulle vara för stort så för att det skulle kunna vara mentalt tungt att än en gång förlora mot en toppkonkurrent.

På plussidan kan vi räkna in att Cesc Fabregas spelade en timme i matchen mot Shaktar Donetsk i tisdags, och att Theo Walcott och Nicklas Bendtner är åter i spel. Frågan är väl bara vilken form dessa tre är i.

I hemmalaget gäller det att hålla koll på Carlos Tevez som är i sitt livs form och formligen öser in mål. Även den tidigare nämnde Adebayor verkar ha vaknat till liv och gjorde tre mål i Citys Europa League-match i torsdags.

Hur det än blir och vilka spelare vi än ställer upp med så är detta en match som i alla fall för undertecknad känns lite som en make-or-break-match - en vinst och självförtroendet åker i topp, men en förlust kan göra att vi hamnar i ett riktigt besvärligt läge i striden om topp-fyra-placeringarna.

SPELPLATS

Plats: Eastlands, Manchester
Tid: 17.00
Tävling: Premier League
TV-sänding: Viasat

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

Arsenal: Jack Wilshere är avstängd efter sin utvisning mot Birmingham. Manuel Almunia, Thomas Vermalen, Laurent Koscielny, Robin van Persie samt de långtidsskadade Aaron Ramsey och Emmanuel Frimpong är borta från spel.