Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fortsätter Walcott näta även i helgen?

Behåll fokus, tack!

fre 29 okt 2010 kl 17:24

Vinsterna och målen har stått som spön i backen på senare tid. Men nu gäller det att glömma det och fokusera på att slå West Ham.

Att vinna borta mot Manchester City var mycket bra. Segern i Carling Cup mot Newcastle var också en fin fjäder i hatten - men om detta inte följs upp med en seger i morgondagens möte med West Ham så är vi tillbaka på ruta ett igen. Vi har alla i alltför färskt minne den usla insatsen hemma mot West Bromwich (inget ont om West Brom som gjorde en bra match och förtjänade segern) för lite mer än en månad sedan, och nu när vi möter ett West Ham som ligger sist i tabellen så är inget annat än tre poäng godkänt om vi vill hänga med i tabelltoppen.

Läget i Arsenal i dag jämfört med West Brom-matchen är dock en aning annorlunda. Vi har i dag inte en lika lång skadelista, vilket förstås innebär att konkurrensen har ökat och spelarna tvingas därmed förstås att vara mer på tårna för att inte bli av med sin plats i laget. Förhoppningsvis bidrar detta till att underskattningens fula ansikte inte får visa upp sig på Emirates, för även om West Ham ligger sist så får vi inte göra annat än att gå för 100%.

På skadefronten intet nytt, Gibbs blir som tidigare meddelats borta ett par veckor. Almunia är fortsatt "skadad" (finns det någon som tror att han verkligen är skadad?) så det blir Fabianski i målet, men bland utespelarna har Theo Walcott gett Wenger en del att fundera på. Är det kanske läge att vila Arsjavin och spela Nasri till vänster? Eller ska rent av Nasri vila? Som ni ser finns det alternativ att fundera över för Wenger...

Likt oss spelade även West Ham i Carling Cup i onsdags, och även The Hammers vann sin match mot Stoke på hemmaplan. För deras del krävdes förlängning, men då det blev seger med 3-1 kan vi anta att det är ett lag med lite förbättrat självförtroende som kommer på besök. För deras del är Matthew Upson och Frederic Piquionne osäkra på spel, men i övrigt har de i stort sett hela laget tillgängligt utöver ett par spelare som sedan tidigare dras med långtidsskador (se nedan).

West Hams stora problem så här långt har varit målskyttet. Bara sju gjorda mål på nio matcher är förstås inget som ger särskilt många poäng, och hittills har det bara blivit en enda trepoängare (vilken de för övrigt tog mot Tottenham), tre oavgjorda och sedan fem förluster på det - men, som sagt, de gjorde tre mål på Stoke i onsdags så kanske målskyttet är på väg att lossna?

Ska man vinna ligan har man inte råd att tappa poäng mot lag som håller till längre ner i tabellen, så nu är det upp till Arsenal att ta med sig rätt inställning till matchen. Gör vi det så ska det här bli tre säkra poäng - men som West Brom visade så smäller det direkt åt fel håll om inställningen är felaktig.

ARSENAL-WEST HAM

Spelplats: Emirates Stadium
Avspark: 2010-10-30, 16.00
TV-sändning: TV10

SKADOR OCH AVSTÄNGNINGAR

Arsenal: Jack Wilshere är avstängd även denna match men är spelklar till nästa helgs hemmamöte med Newcastle. I övrigt saknas van Persie, Abou Diaby, Aaron Ramsey, Kieran Gibbs, Thomas Vermaelen och, om man nu tror att han är skadad, Manuel Almunia.

West Ham: Piquionne och Upson osäkra på spel, i övrigt har man Edgar och Kurucz, Hines, Collisson och Hitzlsperger långtidsskadade. Inga spelare är avstängda.