Medlemmar: 8537 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kos är avstängd och missar helgens match.

Ännu en tuff match väntar

fre 12 nov 2010 kl 19:48

Ingen rast, ingen ro - kan vi av Everton poängen sno?

Krutröken har knappt hunnit lägga sig efter onsdagkvällens möte med Wolverhampton innan det nu är dags att blicka fram mot helgens begivenheter. Tre poäng var i onsdags en absolut nödvändighet för att inte tappa mark i toppen och tre poäng blev det också mot ett Wolverhampton som verkligen gav allt och långa stunder spelade mycket bra.

Den matchbild vi fick se i onsdags kan vi mycket väl få se även på söndag. Everton har efter en trög start kommit igång allt mer och svarat för flera fina insatser på senare tid, även om det bara blev en poäng i onsdags efter att Jermaine Beckford kvitterat i matchens absoluta slutsekunder med ett oerhört vackert skott som skruvade sig in i det bortre krysset. Värre för Everton var att mittfältaren Marouane Fellaini tyckte att det var en bra idé att sparka en motståndare på familjejuvelerna och att han därmed drog på sig ett rött kort och således är avstängd de kommande tre matcherna.

För Arsenals del har det ännu inte inkommit några rapporter om skador från onsdagen, och detta blir än mer positivt av beskedet att Kieran Gibbs är nära en comeback och kanske till och med kommer att finnas med i truppen på söndag. Wenger har antytt att han kan behöva rotera lite, och gissningsvis handlar det i så fall först och främst om att Nasri och kanske också Walcott spelar från start, för i övriga delar av laget känns det rätt självskrivet vilka som spelar då det för närvarande inte finns så några direkta alternativ. I backlinjen finns inte så mycket att välja på annat än att spela Eboue i stället för Sagna, men efter Sagnas (och Clichys, för den delen) fina spel i onsdags finns inte mycket anledning att ändra där. Backlinjen och Fabianski kommer att sättas på hårda prov i luftspelet då Everton i Tim Cahill har en av ligans allra bästa spelare i dessa situationer. Cahill är något av ett fenomen, då han trots att han är en av ligans kortaste spelare är bland de allra bästa på att nicka in bollar.

Precis som i onsdags får vi vara beredda på att Arsenal inte kan dominera matchen hela tiden, och det gäller förstås som vanligt att ta vara på chanserna när de dyker upp - Everton tillhör ligans mer försvarsstarka lag så här långt och bara Manchester City och Chelsea har släppt in färre mål (och värt att notera när vi konstaterar det är kanske också att de har släppt in lika många som vi har gjort).

Noterbart är förresten också att det inte bara är vi som spelar bortamatch i helgen trots att vi spelade borta även i veckan - det är nämligen så att samtliga lag som hade bortamatch i tisdags/onsdags har det även till helgen. Fast med tanke på våran hemmaform på senare tid kanske det är lika bra att vi får några bortamatcher?

EVERTON-ARSENAL

Spelplats: Goodison Park, Liverpool
Avspark: 14/11 15.00
Tävling: Premier League
TV-sändning: Viasat Fotboll/Sport HD/Premier League HD

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

Arsenal: Koscielny avstängd, Diaby, Ramsey (som är tillbaka i träning och närmar sig comeback), Frimpong och Vermaelen skadade. Ja, och så är förstås Almunia fortfarande "skadad" också.

Everton: Fellaini avstängd, Victor Anichebe och Leon Osman skadade.