Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Wilshere chansen mot Wigan?

Dags för Carling Cup-kvarten

mån 29 nov 2010 kl 20:38

Kvartsfinaldags i Carling Cup - kan vi återfinna vårt hemmaspel och slå ut Wigan?

Carling Cup har alltsedan Arsene Wenger tillträdde som manager för Arsenal varit en turnering främst för yngre spelare, men den har också använts för att ge speltid åt spelare som har återvänt från skador och i morgondagens match mot Wigan lär det bli en hel del av den senare varan. Spelare som Robin van Persie, Nicklas Bendtner, Theo Walcott och Kieran Gibbs är alla i behov av speltid och personligen tror jag att alla fyra har goda möjligheter att få starta, möjligen med untandtag för Bendtner såvida inte Wenger väljer att spela honom till vänster i anfallet före Carlos Vela.

Tillbaka från skada är även Emmanuel Eboue som först troddes bli borta i flera veckor. Det betyder med största sannolikhet att backlinjen blir Eboue-Djourou-Koscielny-Gibbs med Szczesny bakom (för inte kan väl Wenger spela Almunia här?). På mittfältet bör Denilson få spela från start, men vilka två det blir i övrigt är lite svårare att spekulera i. Får Rosicky spela eller vilas han inför ligamatchen på lördag? Spelar Wilshere eller vilas han också? Får Craig Eastmond chansen från start?

Som synes blir det hur som helst med stor sannolikhet inte särskilt juniorbetonat den här gången, även om det blir i huvudsak reserver som står där när matchen börjar.

Våra motståndare, Wigan, har blandat och gett i ligan under hösten. Hemmaförlust med 4-0 mot Blackpool har varvats med 1-0-seger borta mot Tottenham och ojämnhet är vad som har präglat laget även i enskilda matcher. I lördags förlorade man borta mot West Ham och ligger på nedflyttningsplats. Därför spekuleras det i att Roberto Martinez ska vila sina bästa spelare för att inte riskera skador, men å andra sidan är det inte alls omöjligt att de med tanke på vår hemmaform på senare tid ser en chans att skrälla och få till en injektion av optimism i laget och därför spelar med så bra lag de kan. Vi kommer dock garanterat att slippa deras kanske bästa spelare, Hugo Rodallega, då denne är avstängd.

Vilket det än blir så får vi som inte har biljett till matchen och befinner oss i London inte se det hela förrän i efterhand. Matchen visas nämligen inte på tv någonstans i hela världen, vilket innebär att det inte ens går att streama den. Helt obegripligt att man inte vill ha större exponering på den här cupen än så, det spelas bara en match till samma kväll (och den visas på en miljard kanaler) så hur svårt hade det kunnat vara att sälja den här matchen också till någon intresserad kanal?

UPPDATERING: det verkar som om matchen kommer att visas på den franska kanalen Orange Sport samt den arabiska Al Jazeera Sport 7, så den som kan få in någon av dessa kanaler kanske kan se matchen. Om den visas på någon av dessa kanaler bör det också gå att hitta nätsändningar.

Observera också att det finns en viss risk för att matchen inte kan spelas. Det har snöat i London och det kan innebära att man av säkerhetsskäl inte får spela matchen. Planen kommer med all säkerhet att vara spelbar, men blir det för mycket halka runt arenan kan det bedömas som farligt för den publik som ska till och från matchen och då blir det ingen match.

ARSENAL-WIGAN

Tävling: Carling Cup
Matcharena: Emirates Stadium
TV: inga svenska eller engelska kanaler, däremot en fransk och en arabisk

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

Arsenal: Frimpong långtidsskadad liksom Vermaelen och Diaby. Fabregas och Squillaci är borta med kortare prognoser.
Wigan: Caldwell och McCarthy är långtidsskadade. Hugo Rodallega är avstängd.