Medlemmar: 8880 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Szczesny i kassen igen när Stoke kommer till London?

Tre poäng ett måste mot Stoke

fre 17 dec 2010 kl 09:59

Måndagens möte med Manchester United har varit och farit, och nu gäller det att studsa tillbaka och ta tre poäng mot Stoke.

Trots att vi ligger med i ligatoppen har inte spelet på hemmaplan varit särskilt mycket att hänga i julgranen de senaste två-tre månaderna. Tre förluster är åtminstone två för många, och det betyder att när Stoke nu kommer på besök så är allt annat än tre poäng för Arsenal ett misslyckande.

Hur lyder då förutsättningarna för tre Arsenal-poäng? Hyfsad goda, trots allt. Inga nya skador har rapporterats sedan måndagsmatchen, så det blir antagligen ett lag som i stort sett ser ut som i måndags. Undantaget kan möjligen vara att Cesc Fabregas spelar i stället för Wilshere eller Rosicky på mitten. Fabianski rapporteras vara ett osäkert kort, så det kan bli en match till i buren för Szczesny.

Våra motståndare då? Ja, man skulle kunna säga "same old, same old". De varvar starka insatser med mindre bra och ligger just nu på tolfte plats i ligan, men låt er inte luras av det - det skiljer bara en poäng upp till Newcastle på åttonde plats och tre till Sunderland på sjunde. Vi ska också ha i åtanke att de har haft en hel del otur med ett par mycket märkliga domslut i avgörande lägen tidigare under säsongen så deras poängskörd berättar inte riktigt hela sanningen om vad de kan prestera. Det här är ett lag som, i sina bästa stunder, ställer till med problem för vilket lag som helst.

Men med all respekt för motståndet så ska Arsenal ändå vara det bättre laget. Det gäller "bara" att gå ut där och visa det också.

ARSENAL-STOKE

Tävling: Premier League
Avspark: 18/12 16:00
Arena: Emirates Stadium
TV: Viasat Fotboll

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

Arsenal: Gibs borta till efter nyår. Diaby är åter i träning men inte aktuell för spel. Vermaelen och Frimpong borta sedan länge, och Fabianski är ett osäkert kort. Nicklas Bendtner ska bli pappa i dagarna och kanske missar matchen. Ja, och så är Almunia fortfarande "skadad". Inga spelare är avstängda.

Stoke: Diao och Sidibe borta enligt physioroom.com. Inga spelare avstängda.