Medlemmar: 8855 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger välkomnar flera spelare tillbaka, bland annat RvP.

Inför: Birmingham - Arsenal

fre 31 dec 2010 kl 10:33

Imorgon, lördag, blir det Arsenals tredje match på sex dagar. På andra sidan står ett Birmingham, en oerhört svår match för Gunners.

Efter att ha rivit sitt hår och förbarmat sig över tappade poäng mot Wigan är det dags att ta nya tag och återigen förbereda sig för en bortafight. Denna gången kommer Arsenal besöka St Andrews stadium i ett tappert försök att haka på i ligatoppen.

Motståndarna Birmingham FC kommer till match som ett bottenlag, men att tro att det kommer vara lätt att resa hem med tre poäng är helt fel. Birmingham, eller "The blues" som de kallas, är ett erkänt starkt hemmalag. Man har endast förlorat en hemmamatch iår och man har i sina tre senaste framträdande på hemmaplan besegrat Chelsea och spelat oavgjort med Tottenham och Manchester United.

Ser man till tabelläget ligger Arsenal på en tredjeplats med 36 poäng på 19 spelade matcher. Framför Gunners ligger Manchester City som, med en match mer spelad, har samlat ihop 38 poäng. Längst fram ligger Manchester United som för närvarande ligger två poäng framför Arsenal men har en match mindre spelad. Bakom skuggar Chelsea och Tottenham med två respektive tre poäng bakom Arsenal.

För "The blues" ser tabelläget mer prekärt ut. I en haltande tabell ligger man i dagsläget precis ovanför nedflyttningsstrecket. Tabellen är dock väldigt jämn och vinner man imorgon så går man upp på samma poäng som Everton, som ligger på en mer betryggande elfte plats.

I förra mötet lagen emellan vann Arsenal med 2-1 efter en hård drabbning på Emirates. Jätten Nicola Zigic gav Birmingham ledningen innan Nasri och Chamakh vände på steken och skickade Birmingham hem tomhänta. I slutet av matchen drog Jack Wilshere på sig ett rött kort efter en våldsam tackling på målskytten Zigic.

COME ON YOU GUNNERS!

SPELPLATS

Plats: St Andrews stadium.
Tid: 18.30
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 5,25 X) 3,50 2) 1,67.
TV-sänding: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL:I sjukstugan hittar vi i vanlig ordning Thomas Vermaelen, Manuel Almunia samt Emmanuel Frimpong. Där finns även Kieran Gibbs. Ifrån matchen mot Wigan adderar vi även in Abou Diaby. För Diaby blir det inga konstigheter, han känner grabbarna sedan tidigare.

BIRMINGHAM :Birmingham kommer till spel utan avstängningar, precis som Arsenal. På skadelistan hittar vi endast en spelare. Skotten James Mcfadden tillbringar för tillfället sin träning i rehabrummet.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "Vi får tillbaka Song, Fabregas samt Van Persie till denna match. Jag utesluter inte värvningar i januari, om det kommer en chans att värva en spelare som är bättre än dom vi redan har, då kanske jag kommer att ta den. Det är nyår, men vi kommer att lägga oss vid elva inatt. Fysiskt är jag lite mer försiktig med Van Persie och Djourou. De har båda varit borta en längre tid. Djourou har varit borta i nio månader. Du kan aldrig rotera på halva laget. Att ha fem fräscha och behåller fem nästa match funkar inte. Du måste antingen ha samma lag, eller rotera hela laget. När vi inte vinner klagar fans på laget, det är naturligt. Men vi hade kanske förlorat med samma lag som vi spelade mot Chelsea. Birmingham har kvalitet. Kolla bara på matchen mot United. Där hade man Zigic och Hleb på bänken, det säger en hel del. De har en stark styrka, de gav aldrig upp och kvitterade sent mot United.

ALEX MCLEISH: "Arsenal kan spela ut vilket lag som helst. Men om de börjar känna nerver i matchen är det till vår fördel. Inget lag gillar att komma hit och spela. Det ryktet har vi förtjänat och vi kommer att se till att det så kommer förbli. Vi är beredda att ta poäng från ytterligare ett storlag. Arsenal skall åka härifrån och fått känna på rejäl match. Spelarna är vana vid dessa matcherna nu."

STATISTIK

Birmingham har endast förlorat en av sina nio hemmamatcher detta året. Förlusten kom i början av oktober och orsakades av Everton.

Det är ganska uppenbart att Birmingham är ett starkare hammalag än bortalag. På bortaplan är man fortfarande utan vinst detta året och har endast lyckas skrapa ihop fem poäng av sina nitton.

Arsenal kommer till match med formkurva som säger tre vinster, en oavgjort och en förlust på de fem senaste matcherna. På bortaplan har man iår stundtals imponerat och har fem vinster, tre oavgjorda och två förluster. Förlusterna kom mot Chelsea samt Manchester United.

Bästa målskytt för hemmalaget är mittfältaren Craig Gardner som noterats för fyra fullträffar. Nikola Zigic, som var den tilltänkte målkungen, har endast mäktat med två baljor denna säsongen.

Arsenals interna skytteliga leds av Samir Nasri på åtta fullträffar. Bakom skuggar nyförvärvet Chamakh, ett mål bakom fransmannen.

Hemmalaget är långt ifrån målrikast i ligan. Enligt statistiken har man i år gjort i snitt ett mål per match i Premier League. Deffensiven är mer imponerande där man på hemmaplan endast släppt in i snitt 0,8 mål per match.

I hemmalaget finns två spelare som tidigare representerat Arsenal. Svenska Sebastian Larsson och vitryssen Alyksandr Hleb.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Lukasz Fabianski.
Försvar: Bacary Sagna, Sebastién Squillaci, Johan Djourou, Gael Clichy.
Mittfält: Cesc Fabregas, Alexandre Song, Jack Wilshere.
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Samir Nasri.
Avbytare: Wojciech Szczesny, Denilson, Nicklas Bendtner, Andrey Arsjavin, Laurent Koscielny, Tomas Rosicky, Marouane Chamakh.

CHELSEA
Målvakt: Foster.
Försvar: Carr, Dann, Johnson, Ridgewell.
Mittfält: Larsson, Gardner, Ferguson ,Bowyer
Anfall: Zigic, Jarome.
Avbytare: Taylor, Jiranek, Fahey, Hleb, Derbyshire, Phillips, Beausejour.