RvP gjorde båda målen mot Wolves.

Stabil seger mot Wolves

sön 13 feb 2011 kl 20:49

Med Djourou och Song tilbaka och en RvP i fortsatt fin form behövde vi gooners aldrig oroa oss

Matchen man bara inte fick förlora, med tanke på kollapsen senast mot Newcastle och veckans match mot Barcelona var det viktigt att både reparera det mentala och samtidigt undvika nya skador. Vädergudarna var på upprorshumör då matchen inleddes med kraftigt regnfall och stora hagelkorn. Det visade sig dock att vädret inte skulle påverka våra rödvita hjältar som inledde med härlig offensiv lust där både Arshavin nästan blivit fri och Wilshere tempoväxlar och kommer loss, dras ner samtidigt som Fabregas får tag på bollen och sätter ledningsmålet. Men dagens domare Foy gav oss inte fördel utan blåste frispark. Robin van Persie hade dock inte ställt in siktet helt korrekt så bollen går tyvärr tätt över.

Vädergudarna inser dom inte kan påverka utgången så dom ger upp och solen tittar fram redan efter 5 minuter och dagens spel skulle värma oss gooners. Vi fortsätter att anfalla med Song (Som enligt dagens kommentator Pelle Bäckman hade popcorn på huvudet) och återigen avslutar vår holländare, denna gång högt över. Wolves får en frispark utanför vårt straffområde men en lysande offsidefälla gör den totalt ofarlig. Fabregas var på gott spelhumör och Walcott var ständigt på språng även om bollkontakten inte alltid stämde helt. Det farligaste Wolves åstadkom under första halvlek var en hörna, som dock Szczcesny stabilt boxade bort ur farligt område. Strax efter får vår ryss sig en ordentlig åktur efter att Wolves 19-åring Hamill klackar mellan benen på honom, dock utan att det blev någon farlighet.

Theo och Cesc snurrar runt på högerkanten och när vår spanjor kliver in i banan och slår in bollen till RvP som omarkerad får slå till bollen från straffpunkten med högern kan inte Hennesy i Wolves mål hinna ner vid sin vänstra stolpe och ledningen är ett faktum. Efter mål så kommer vår ryss att blanda och ge, först gör han ett felaktigt inkast, anfallet efter dribblar han sig fri men hans skott nickas undan till hörna. På hörnan får han nästan tomt mål men en snedträff hindrar honom från att måla. Efter 25 minuter pressar vi offensivt och Wilshere får ett kanonläge men istället för att skjuta väljer han tyvärr att passa till fel adress. Strax efter lurar Arsjavin upp ena backen på läktaren och med en perfekt avvägd passning hittar en helt fri Walcott men Wolves bästa spelare för dagen gör en makalös räddning. Returen hamnar hos Cesc men hans avslut träffar Stearman vid mållinjen.

Innan halvlek tvingar både Arsjavin och RvP deras målvakt göra ytterligare fler kanonräddningar och Cesc får en strumprullare rakt i famnen på Hennesy. Bägge lagen försöker filma till sig varsin straff men Chris låter sig inte luras. Andra halvlek rivstartar med att Wilshere lurar bort halva Wolves men istället för att ta avslutet själv passar han en fri Theo som dock lyckas missa igen. Anfallet därefter väggar sig Clichy och Arsjavin fram och via Theo hamnar bollen åter hos Wilshere vars inlägg tvingar Wolves burväktare till ännu en avancerad räddning, tyvärr slår RvP returen högt över. Vår holländare blir strax efter fult tacklad med dobarna rakt på hans knä. Tankarna går direkt till att det var väl bara den om han skulle skada sig nu matchen innan Barcelona. Tack o lov fortsätter han spela kvar och verkar inte hämmas allt för mycket. Härefter följer en period där vi spelar ganska nonchalant men lekfullt, Cesc jonglerar lite med bollen och lägger upp till Arsjavin som drar till metern utanför.

Minuten efter slår Cesc en patenterad långboll som Theo springer sig fri och en väl avvägd passning till en helt fristående van Persie och ett kliniskt avslut senare är det 2-0 och matchen känns avgjord. Wolves gör ett dubbelbyte för att försöka vända på matchbilden och det dröjer inte mer än två minuter förrän dom kommer i en kontring på kanten men inlägget plockas enkelt av vår polack i målet. Vi kommer i en kontring som känns livsfarlig då vi är 4 mot 2 men tyvärr blir Sagnas inlägg helt fel och går över alla.

Efter 71 minuter säkrar vi genom att byta ut vår dubble målgörare och Arsjavin och ersätter med firma Bendtner/Chamakh som direkt samspelar fint men danskens skott täcks ut till inkast. Sista tio minuterna känns det ett tag lite ängsligt men då Wolves inte är kapabla att skapa någon farlighet, under hela matchen får vargarna enbart ett enda skott på mål. Vi hinner testa Wolves målvakt genom både Theo och Cesc innan Chris Foy blåser av och tre poäng bärgas och vi hakar på United i tabelltoppen.

Totalt sett en stabil insats, mentalt starkt då inget märktes av förra helgens kollaps och att RvP fick sätta två strutar gör inte hans självförtroende mindre inför Barcelona. Att vi dessutom fick tillbaka både Djourou och Song, samt att Nasri sägs vara spelklar gör att det känns klart bättre inför onsdagens stormatch än vad det gjorde i lördagskväll.

Matchens frågetecken: Slapp vi skavanker inför Barcelona?

Matchens utropstecken: Van Persie, fortsätter visa sin klass som målgörare.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: "Vi möter världens bästa lag (Barcelona) så det är viktigt för oss att gå in till matchen med självförtroende och en bra ställning i ligan. Vi har hungern att gå långt i alla tävlingar och vi visade idag hur vi kan fokusera på en uppgift åt gången".

MICK McCARTHY: "Jag kan inte säga vi hade otur, det pågick ett mord där ute och det fanns inget vi kunde göra åt det. Utan Hennessey kunde vi ha förlorat med sex, sju eller åtta mål. För att utvecklas så måste vi beundra Arsenals insats och sträva efter det".