Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Robin skadade sig i Ligacupfinalen mot Birmingham.

van Persie borta minst fyra veckor

tor 3 mar 2011 kl 14:20

Robin van Persie, Arsenals kanske bästa spelare under 2011, skadade sig vid kvitteringen i ligacupen. Nu satsar man att få tillbaka holländaren i spel om fyra veckor.

Vikten av att Niklas Bendtner och Marouanne Chamakh börjar producera är nog större än de flesta tror. För med den glödhete Robin Van Persie på skadelistan så kommer någon av Chamakh och Bendtner med största sannolikhet ta över hans position. Van Persie dras med en knäskada där han skall ådragit sig en spricka i ett ligament. Wenger säger så här om holländarens skadesituation:
- Jag är ingen specialist på knän. Men han överansträngde knät när han gjorde mål. Det är en spricka i ett ligament vilket har en rehabiliteringstid på minst 3-4 veckor. Vi har två veckor av matcher framför oss, sen är det två veckor uppehåll för internationellt spel, vi hoppas att han är tillbaka efter det.

Om Van Persie skulle vara tillbaka efter landslagsuppehållet blir hans första match mot Blackburn den andra april. Det gör dock att anfallaren missar matcherna mot Sunderland, Barcelona, Manchester United (FA-cupen) samt WBA.

Källa: Arsenal.com