Medlemmar: 8825 st.
Visa menyn

Foto: Actionimages

Idag är det tio år sedan Rocky Rocastle gick bort.

Till minne av David "Rocky" Rocastle

tor 31 mar 2011 kl 11:28

Det är idag tio år sedan David "Rocky" Rocastle tragiskt lämnade oss, bara 33 år gammal. En sann Arsenalhjälte är borta - men inte glömd!

Idag minns och hedrar en hel värld av Arsenalfans bortgången av David Rocastle. Han var bara 33 år gammal när han förlorade kampen mot cancern och gick bort den 31 mars 2001.
På Arsenal.com finns en mycket fin film till Rockys ära och minne - och den rekommenderas att se.

En berättelse om Rocastle, a true gentleman of the game, finns också på Arsenal.com - och mittfältaren kommer att minnas och hyllas på lördag när The Gunners tar emot Blackburn Rovers på Emirates Stadium.

Rocky, som han kallades, föddes i Lewisham, i östra London, 1967 och kom till sin favoritklubb redan 1983. Ett par år senare skrev han på ett proffskontrakt med Arsenal, men hade till en början svårt att hävda sig.
Martin Keown berättar om problemet i filmen när alla undrade varför Rocky bara sprang runt och dribblade med huvudet sänkt. Det visade sig senare att ynglingen hade problem med synen. När han fick linser löste sig allt och karriären kunde ta fart.

David Rocastle spelade 228 matcher och gjorde 23 mål för Arsenal. Han var med och spelade hem två ligaguld och en ligacuppokal till The Gunners innan han lämnade för Leeds 1992. Han hann även med att spela för Manchester City, Chelsea, Norwich, Hull och malaysiska Sabah innan han lade av 1999.
På morgonen den 31 mars 2001 avled Rocky på grund av sin cancersjukdom och på eftermiddagen hyllades han av ett knäpptyst Highbury före derbyt mot Tottenham.
Rocky blev bara 33 år gammal.