Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ny förlust för Gibbs och Arsenal.

Horribel start sänkte Arsenal

sön 15 maj 2011 kl 16:53

Arsenals kräftgång fortsatte på söndagen. Aston Vila blev även teoretiskt klart för premier league nästkommande säsong. För Arsenals del finns det mycket att fundera över.

Arsenal klev in i den näst sista ligaomgången på söndagen då Aston Villa besökte Emirates. En visit som egentligen endast hade innebörden att Arsenal skulle hålla Manchester City ifrån pallplats i ligan.

Förutsättningarna inför matchen kunde varit ljusare för hemmalaget. Laurent Koscielny, Johan Djourou och Gael Clichy fick alla lämna återbud på grund av skador. Till slut fick även Samir Nasri och Cesc Fabregas kasta in handduken och konstatera att man inte var i speldugligt skick. Glädjande däremot var att Thomas Vermaelen återigen var tillbaka i Arsenals startelva.

Matchens inledande tio minuter visade att Villa lärt sin läxa och sett till Stokes framgångsrika spel från förra helgens omgång. Ett disciplinerat Aston Villa låg på rätt sida och tog vad som bjöds i anfallsväg.

I den elfte minuten var det dags för påhälsning av Arsenals målbur. Villa kunde ta vara på kvarlevor av en hörna och förpassa en perfekt djupledsboll till Darren Bent. Den forne sunderlandliraren tog behärskat ner bollen och lobbade den över Sczcesny.

Fortsättningen på halvleken blev inte bättre. Endast fyra minuter senare small det på nytt. Bacary Sagna misslyckades med att ställa Bent offside som kunde utnyttja blundern och förpassa bollen in i mål till 0-2.

Ett chockat Arsenal kom inte ner på jorden igen förrän efter dryga halvtimmen. En boll som var liknande den som Bent utnyttjat till 0-1 gjorde att Ramsey friställdes mot Brad Friedel. Men en framstormande Richard Dunne störde walesaren från att mäkta med ett avslut. En "störning" som mycket väl kunde resulterat i en straffspark.

Arsenals bästa målchans kom i den 36:e minuten och det var föga förvånande Robin Van Persie som oroade gästerna. Jack Wilshere visade fin känsla när han smörpassade fram bollen till holländaren som, efter vänt brallorna av Collins, träffade stolpen med ett distinkt avslut.

Första halvlek var knappast något som man kan vara nöjda med. Det visade dels publiken med sina burop och dels Wenger med att byta ut Sebastien Squillaci med Marouanne Chamakh i pausen.

Med Alex Song som mittback och en Chamakh som lagt hela sin sign-on bonus på hårvax så försökte Arsenal att sätta press på gästerna. Trots stort bollinnehav lyckades man inledningsvis ändå endast skapa något enstaka avslut mot Friedel.

Men trycket skulle öka. Efter timmens spel hade Arsenal en riktigt bra period. Gibbs samarbetade först med Van Persie men kom för nära Brad Friedel när det vankades avslut. Minuten senare hade Van Persie själv ett avslut över, anstormningen avslutades sedan med att Walcott sköt bollen utanför efter en fin nickpassning av nyss inbytte Niklas Bendtner.

Arsenals kavalkad av heta målchanser ebbade ut något efter dessa minuter. Man hade däremot fortsatt stort bollinnehav. Reduceringen kom i den 76:e matchminuten, trodde man. Men Marouanne Chamakhs nick som letade sig in i nätmaskorna blev väldigt tveksamt bortdömt.

Brad Friedel fick sedan parera en rad avslut och visa med en kvalificerad räddning med fem minuter kvar att han är en bra målvakt, Robin Van Persie var det som stod för avslutet i ett bra läge.

Den amerikanske landslagsmålvakten skulle däremot få kapitulera. Med en minut kvar av ordinarie speltid så noterade Van Persie för ytterligare en fullträff. Efter en tilltrasslad situation stötte han in ett mål som gav matchen liv de sista minuterna.

Arsenal skulle få en sista möjlighet. I den 93:e minuten skapade Van Persie ett strålande frisparksläge metrarna utanför straffområdet. Frisparken överlät han till Vermaelen som inte förvaltade möjligheten bättre än att träffa muren. Slut 1-2.

MATCHFAKTA

Arsenal-Aston Villa 1-2 (0-2)
Målen: 0-1 (11) Darren Bent 0-2 (15) Darren Bent 1-2 (89) Robin Van Persie
Varningar, Arsenal: Bendtner,  . Aston Villa: Dunne, Young, Petrov, Reo-Coker.
Utvisningar, Arsenal: -. Aston Villa: -.
Domare: Michael Oliver
Publik: 60 023.

Så spelade lagen:

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Bacary Sagna, Sebastien Squillaci (46), Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs
Mittfält: Alex Song, Aaron Ramsey, Jack Wilshere
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Andrey Arshavin (62)
Avbytare: Jens Lehmann, Iganasi  Miguel, Conor Henderson, Marouane Chamakh (46), Denilson, Emmanuel Eboue, Nicklas Bendtner(62).

MANCHESTER UNITED
Målvakt:
Brad Friedel.
Försvar: Kyle Walker, Richard Dunne, James Collins, Luke Young
Mittfält: Stewart Downing, Stilian Petrov (80), Nigel Reo-Coker, Fabian Delph (90), Ashley Young
Anfall: Darren Bent
Avbytare: Marshall, Albrighton,Bradley(80), Cuellar, Heskey(90), Agbonlahor, Pire