Medlemmar: 7228 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

van Persie får leda styrkorna i Portugal.

Inför Benfica - Arsenal

lör 6 aug 2011 kl 08:30

Arsene Wenger står inför en något prekär uppgift när han ikväll skall mönstra sitt sargade Arsenal på ett sätt som skall imponera och övertyga en mängd tvivlare.

Ikväll 20.45 svensk tid så startar Arsenals genrep inför säsongen 2011/2012. Man gör det i Portugal mot Benfica och man gör det med en trupp som är oroväckande mycket sargad.
Fjolårets dito spelades mot Legia Warsawa och bjöd på en märklig fortbollsmatch. Arsenal låg under med 3-0 efter 37 minuters spel men kunde på de efterföljande 25 minuterna vända matchen med fyra strutar. Matchen slutade till slut med en 5-6 seger för Arsenal i ett fantastiskt publikfrieri. Eftersom att Arsenals akilleshäl under försäsongen (och hela fjolåret..) varit att man saknat konsten att stänga en fotbollsmatch så är ett liknande genrep knappast att föredra.

Arsenals trupp är som sagt lemlästad. Flera av spelarna saknas av olika anledningar. Cesc Fabregas och Samir Nasri lämnas hemma på grund av skador.
Nasri med en muskelskada och Cesc är helt enkelt inte i form.
Walcott är tillbaka i träning men fortfarande inte i matchform och lämnas därför utanför truppen. Jack Wilshere, som skadade sig mot New York, är fortfarande på skadelistan och något datum för friskhetsförklaring är ännu inte annonserat.
Skador kan vi även rapportera på Koscielny och Diaby. Duon dras med lättare muskelskador. Dessutom så lämnas Bendtner och Eboue kvar på hemmaplan eftersom det mesta tyder på att de lämnar Arsenal för andra klubbadresser under den närmaste tiden.

Motståndarna Benfica slutade under fjolåret på en andra plats i den portugisiska ligan. Däremot sågs ändå säsongen som ett misslyckande då man slutade hela 21 poäng bakom suveränen Porto. Man fick till semifinal i Europa League där man snöpligt fick respass av ligarivalen Braga.
Inför säsongen har det hänt en hel del i truppen. Kännbara förluster är väl endast Sidnei(Besiktas) och Fabio Coentrao (Real Madrid). Däremot har man införskaffat sig namnkunniga spelare i form utav Axel Witzell (Standard), Joan Capdevila (Villareal), Eduardo (Genoa) och Ezequiel Garay (Real Madrid). I truppen finns sedan tidigare bland annat Luisao, Pablo Aimar, Javier Saviola och Oscar Cardozo.

Benfica har under försäsongen bland annat besegrat Paris Saint Germain och Toulouse med 3-1 respektive 1-0. Man besegrade i dagarna även Trabzonspor i CL-kvalet med
sammanlagt 3-1.

Möjlig startelva: Szczesny, Sagna, Djourou, Vermaelen, Gibbs, Song, Ramsey, Rosicky, Gervinho, Arsjavin, RvP
Bänk: Fabianski, Jenkinson, Traore, Miguel, Squillaci, Frimpong, Chamakh, Miyaichi, Lansbury.