Medlemmar: 8527 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ramsey är skadefri och laddad.

Ramsey ser fram emot säsongen

ons 10 aug 2011 kl 13:43

Aaron Ramsey hade det tufft när han var borta i nästan ett helt år efter att Stokes Ryan Shawcross brutit hans ben. Nu siktar han dock på att komma tillbaka - bättre och starkare än någonsin.

Aaron Ramsey har nyligen fått genomgå en hel försäsong, den första på över två år. Förra året låg han istället hemma och vårdade sitt ben medan truppen laddade upp inför en ny säsong i Österrike.
Efter en lång rehabilitering var han tillbaka i träningen i början av förra vintern. För att få speltid och matchvana lånades han ut till både Nottingham Forest och sin moderklubb Cardiff. Bägge lånesessionerna gick bra för walesaren som sedan fick lite speltid i Arsenal under slutet av förra säsongen.
Nu siktar han dock högre än någonsin och berättar om sina mål:

- Jag ser verkligen fram emot säsongen. Jag har spelat en hel försäsong, vilket är en enorm fördel, och jag vill bara ta vid efter förra säsongen.
- Före min skada började jag spela reguljärt, men sedan tog det bara stopp - det var som om någon hade tryckt på paus-knappen i min karriär. Nu känner jag mig redo att fortsätta och förhoppningsvis förbättras.
- Jag kommer försöka imponera under träningarna och få så mycket speltid som möjligt.

Den walesiske landslagskaptenen berättar även om klubbens riktning:
- Arsenal har fått utstå kritik, men ingen av spelarna har märkt av det. Vi vet vad vi måste göra på planen. Det finns ingen tvekan om vår förmåga i offensiven, men kanske måste vi sluta släppa in slarviga mål.
- Vi kommer alltid vara ett hot framåt, men vi måste täppa till defensiven. Om vi kan göra det kommer vi utmana under slutet av säsongen. Vi vill vinna allt som går och försöka så gott som möjligt. Det är även varför nästa veckas Champions League-kval är enormt viktigt för oss.

Nu återstår det att se hur Arsenal ställer upp i helgen, men på grund av skador kan det mycket väl bli så att Aaron Ramsey spelar från start. Vi får helt enkelt hoppas att han gör en monsterinsats som resulterar i tre värdefulla poäng!