Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kroenke uttalar sig om snålandet av transfers.

"Silent Stan" har börjat prata

mån 12 sep 2011 kl 08:59

Det var länge sedan vi fick höra Arsenals majoritetsägare Stan Kroenke tala, men nu har amerikanen givit svar på tal om Arsenals ovilja att spendera pengar på transfers.

Det var i våras, närmare sagt den elfte april, som Stan Kroenke blev majoritetsägare i Arsenal efter att ha köpt upp alla aktier från både Danny Fiszman och Lady Nina Bracewell-Smith. Ända sedan dess har det dock varit tyst kring den sportälskande amerikanen som redan för flera år sedan fick smeknamnet "Silent Stan".

I somras gjordes det till och med en satir på Stan Kroenke på nätsajten YouTube. Succén blev stor och videon fick nästan en halv miljon views på bara ett par veckor.

För första gången på flera månader har dock Stan uttalat sig kring Arsenal då han medverkade på en presskonferens inför St Louis Rams NFL-premiär igår eftermiddag. En journalist ställde frågan om det inte vore dags att spendera pengar för Arsenal och då slog Kroenke till med följande citat:
- Om man börjar överreagera och kasta pengar på vad som helst för att lösa sina problem finns det en stor risk att man börjar gå bakåt i utvecklingen.
- Olyckligtvis var det exakt det som hände med Rams för ett par år sedan. Vi värvade massor utav "free agents" [bosmanspelare], men det var inte svaret. Vi stannade till i utvecklingen och det tog oss bra länge att gräva oss ut ur problemen.

- Vårt facit finns ute för folk att se. Om vi tycker att det finns bra värde så kommer vi att spendera.

Det verkar som om Kroenke är inne på exakt samma spår som Arsene Wenger och just nu verkar det som om alla i både tränarledet och styrelserummet har en exakt likadan uppfattning om Arsenals framtid. Om Stan fortsätter att vara tyst eller ej återstår att se, men vad som står klart är att många supportrar visat en stor misstro över hans ledarskap