Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Walcott skjuta Arsenal till nya segrar i CL?

Inför: Dortmund-Arsenal

mån 12 sep 2011 kl 12:25

Arsenal går in i Champions League imorgon (tisdag). Man gör det i Tyskland mot regerande tyska mästarna Borussia Dortmund.

Arsenal klarade av att förpassa ut Italienska Udinese i kvalet. Som tack för den bedriften fick man en biljett till gruppspelet i Champions League. En grupp som senare visade sig skulle bestå av Arsenal, Marseille, Olympiakos och Borussia Dortmund. Ettan och tvåan går vidare till slutspelet, trean går till gruppspelet i Europa League medan fyran i gruppen får satsa på sina inhemska titlar.

Morgondagens motståndare är Borussia Dortmund som imponerade stort på fotbollsvärldens under fjolåret. Man gjorde det genom att spela en underhållande och fartfull fotboll, och man gjorde det dessutom med ett oerhört ungt lag. Liknelserna med Arsenal är många.

Man spelar sina matcher på Signal Iduna Park, eller Westfalenstadio som den tidigare hette. Det är en av Europas största arenor och det är alltid slutsålt av den entusiastiska hemmapubliken. Flera spelare i Dortmund har kopplats samman med en övergång till Arsenal, däribland Götze, Kagawa och Subotic.

Dortmund har startat serien något sviktande. Man har två segrar, en oavgjord och två föruster. Med dessa sju poäng placerar man sig på en elfte plats i tabellen. I helgen fick man överranskande stryk mot Hertha Berlin på hemmaplan med 1-2.

I Arsenal är Gervinho och Song disponibla. Däremot är Aaron Ramsey tyvärr skadad och missar matchen. Samtliga av nyförvärven hos Arsenal är uttagna i den 18-manna trupp som Wenger skickar till Tyskland. Denna match kanske är den svåraste i hela gruppspelet och för Arsenals del handlar det fortfarande minst lika mycket att hitta sin form och självförtroendet som att plocka poäng. Räkna dock med en oerhört tuff match.

I rampljuset inför matchen har Per Mertesacker hamnat då han återvänder till Tyskland. Arsenals mittback sade i veckan att Dortmund var det klart bästa laget förra året men att Arsenal har stora chanser till att få ett bra resultat med sig hem.

SPELPLATS

Plats: Signal Iduna Park, Dortmund
Tid:20.45
Tävling: Champions League
Matchodds från Unibet: 1) 2.05 X) 3.40 2) 3.60
TV-sänding: Viasat Sport

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Jack Wilshere, Thomas Vermaelen och Abou Diaby är fortfarande en bra bit ifrån matchspel. Likaså kommer duon Eastmond/Squillaci inte att kunna spela. Tomas Rosicky, som köptes i från Dortmund kommer inte heller vara disponibel för match. Den senaste skadan att rapportera är att Aaron Ramsey fick kliva av måndagens träning och är inte uttagen till matchen. Arsenal har en avstängning och det är Wenger som kommer avtjäna en av sina två matchen under tisdagens match.

DORTMUND: Dortmund har Lucas Barrios skadad och anfallaren kommer att missa matchen. Det kommer också Marvin Bakalorz och Julian Koch att göra på grund av skada.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "Det kommer vara ett stort lyft för oss om vi lyckas få med oss ett bra resultat imorgon. Det är ett bra tillfälle för oss att få tillbaka vårt självförtroende. För tillfället är vi i behov av det. Förra året fick vi en bra start på gruppspelet med nio raka poäng. Men vi tappade det sedan, speciellt bortamatchen mot Braga där vi hade väldigt otur."

JÜRGEN KLOPP: "Jag vet inte om det gör någon skillnad att Wenger inte står vid sidlinjen. Jag hade tyckt det varit bättre om Gervinho, Van Persie eller Theo Walcott inte fått vara med."

STATISTIK

2002 var Arsenal och Dortmund placerade i samma grupp i Champions League. Då delade man på poängen, Arsenal vann sin hemmamatch och Dortmund vann i Tyskland.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Per Mertesacker, André Santos
Mittfält: Mikel Arteta, Alexandre Song, Emmanuel Frimpong
Anfall: Theo Walcott, Robin Van Persie, Gervinho
Avbytare: Lukasz Fabianski, Johan Djourou, Kieran Gibbs, M. Chamakh, Andrey Arsjavin, Ju Park, Yossi Benayoun

DORTMUND
Målvakt: Weidenfeller
Försvar: Piszczek, Subotic, Hummels, Schmeizer
Mittfält: Götze, Gündogan, Kagawa,Großkreutz
Anfall: Antonio da Silva, Lewandowski
Avbytare: Langerak, Perisic, Zidan, Kuba