Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger ser positivt på framtiden.

Wenger: Formen är på väg tillbaka

tor 15 sep 2011 kl 13:37

Arsene Wenger är en fortsatt pressad man, men trots den hårda kritiken är han övertygad om att Arsenal kommer resa sig efter den tuffa starten.

Efter en lång och omdiskutabel sommar är det få inom Arsenal-lägret som undgått kritik. En av de som fått ta mest ansvar för uteblivna affärer och tidiga förluster är ingen annan än tränaren själv - Arsene Wenger.
Som många redan uppmärksammat erkände han hur tufft han haft det när han på presskonferensen inför Champions League-mötet mot Borussia Dortmund sade följande:
- I mitt yrke förväntar du dig att lida. Om jag en dag kommer till helvetet kommer det att vara mindre smärtsamt för mig än för er då jag är van vid att lida. Jag skulle kunna skriva en bok om sommaren. Det är den mest upprörande jag varit med om sedan jag tog över Arsenal.

Efter en vinst mot Swansea och ett godkänt kryss borta mot Dortmund känns det dock mycket bättre, men att formen inte är nådd ännu är uppenbart. Wenger menar dock att den är på väg:
- Det kommer att ta tid att hitta formen. Vi måste hitta en balans i laget, men det ser positivt ut.

Han nämnde även den förnedrande Manchester United-förlusten:
- Du tappar ditt självförtroende ypperligt snabbt efter ett sådant resultat, men vi försöker återhitta självförtroendet sakta men säkert, match för match.

Han ger även ett par ord om den kommande bortamatchen mot Blackburn:
- Man måste ha med i beräkningarna att Arsenal under den förra säsongen var det bästa bortalaget i hela ligan. Manchester United-förlusten var en engångsföreteelse, men folk glömmer enkelt bort vad vi åstadkommit på bortaplan under de senaste åren.

En tuff bortamatch väntar mot Blackburn och om Arsenal vill hitta tillbaka till vinnande vägar gäller det att just vinna. På bortaplan har man hittills tagit en poäng på två ligamatcher. Om man räknar in de två Champions League-matcher man spelat på bortaplan blir det två kryss, en vinst och en förlust. Bortaformen är för tillfället upp- och ner, men Wenger är säker på att formen snart kommer att komma tillbaka.