Medlemmar: 5350 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oxlade-Chamberlain kommer få chansen mot Shrewsbury.

Shewsbury Town gästar Emirates

mån 19 sep 2011 kl 15:49

Förra säsongen gick Arsenal till final i Carling Cup. Man öppnade då med en 4-1-seger mot ärkerivalerna Tottenham. I år får man ett lite enklare motstånd då det blir League Two-laget Shewsbury som The Gunners ställs emot.

Det har gått lite mer än ett halvår sedan Arsenal förlorade Carling Cup-finalen mot Birmingham City. Ända sedan dess har The Gunners inte gått att känna igen. Likaresultat och snöpliga förluster har dominerat medan vinsterna bara varit ett fåtal. Nu är det dags att ännu en gång äntra Carling Cup och den här gången möter vi League Two-laget Shrewsbury hemma på Emirates Stadium.

Arsène Wenger och hans Arsenal har haft ett par tuffa månader, men nu har man en perfekt chans att sätta ihop ett par segrar i rad. Klubbens nästa tre matcher spelas mot Shewsbury Town i Carling Cup, Bolton Wanderers i Premier League och Olympiakos i Champions League - alla på hemmaplan. Tre stycken segrar skulle få självförtroendet att skjuta i höjden till den extremt viktiga matchen mot Tottenham i början av oktober månad.

Shewsbury Town kommer dock inte bli en enkel nöt att knäcka. Man har gått väldigt bra i League Two under hösten och ligger på en godkänd tredjeplats. Senast vann man med 3-2 borta mot Port Vale efter mål av Marvin Morgan, Mark Wright och Ben Williamson. Efter Arsenals formsvaga säsongsöppning finns det all anledning för Shewsbury att tro på en skräll.

Wenger har gått ut och sagt att han tänker satsa på en blandning mellan ungt och gammalt, vilket förhoppningsvis kommer att leda oss till ännu en Carling Cup-final. Men först gäller det att besegra Shewsbury och kanske är det början på en bättre tid för klubben.

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium.
Tid: 20:45
Tävling: Carling Cup
Matchodds från Unibet: 1) 1.20 X) 6.00 2) 11.00
TV-sänding: -

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal har det fortsatt tungt på skadefronten. Jack Wilshere (2-3 månader) och Thomas Vermaelen (1 månad) är långtidsskadade medan Abou Diaby fortfarande återhämtar sig från sin långtidsskada. Craig Eastmond och Sebastian Squillaci är också skadade.

SHREWSBURY: Shewsbury har det inte så mycket lättare på skadefronten. Kaptenen och mittbackskuggen Ian Sharps saknas och likaså gör hans mittbackskollega Shane Cansdell-Sherriff.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: “I will be faithful to our policy but I will try to find a good mixture between youth and experience. You will see the likes of Ryo and Oxlade-Chamberlain. You should be excited about Oxlade-Chamberlain because he is a great talent. My target is to develop him so he confirms the expectation I have for him.”

GRAHAM TURNER: “Wenger introduced a lot of good things into the English game when he first went into Arsenal. A lot of young managers have got bits and pieces to thank him for. He went into some depth with diet, preparation and training schedule and I think there is quite a few English managers will have taken note of what he has done there. He brought a few ideas in from the continent that have been adapted and he totally changed the culture at Arsenal both on and off the pitch. I think he has the greatest of respect of all managers in this country"

STATISTIK

Det här är endast den fjärde gången Arsenal möter Shewsbury. De tre tidigare mötena har alla ägt rum i FA-cupen och slutat med ett likaresultat och två vinster. Senast man spelade mot Shewsbury var 1991 då man vann i FA-cupens femte omgång hemma på Highbury.

Arsenal har vunnit ligacupen två gånger - 1987 och 1993 - och slutat tvåa hela fem gånger, senast 2011. Man har nått kvartsfinalen i Carling Cup varenda gång under de åtta senaste säsongerna. Man har aldrig tidigare åkt ut mot ett lag från en lägre division i ligacupen.

The Gunners blev i förrgår det femte laget någonsin att släppa in fjorton mål eller mer under de fem första ligamatcherna.

Shrewsbury har på vägen till den fjärde omgången bl.a. slagit ut både Derby och Swansea. Den framgångsrikaste placeringen man fått i Carling Cup var 1961 då man tog sig till semifinal. Man har inte nått ända fram till den fjärde omgången sedan man spelade i kvartsfinal i samma turnering för hela 24 år sedan.

Arsenal bör passa sig eftersom Shewsbury vunnit 6 av sina 8 senaste matcher, vilket gäller alla tävlingar. London-klubben har på sina 8 senaste matcher bara vunnit 3 (Udinese x2 + Swansea).

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Lukasz Fabianski.
Försvar: Carl Jenkinson, Johan Djourou, Ignasi Miquel, Kieran Gibbs.
Mittfält: Tomas Rosicky, Emmanuel Frimpong, Yossi Benayoun.
Anfall: Alex Oxlade-Chamberlain, Park Ju-Young, Ryo Miyaichi.
Avbytare: Vito Mannone, Benik Afobe, Francis Coquelin, Theo Walcott, Laurent Koscielny, Andres Santos, Marouane Chamakh.

SHREWSBURY
Målvakt:
Smith.
Försvar: Grandison, Hazell, Regan, Jacobson.
Mittfält: Ainsworth, Wroe, McAllister, Wright.
Anfall: Collins, Morgan.
Avbytare: Chris Neal, Jon Taylor, Connor Goldson, Matt Richards, Tom Bradshaw.