Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger på träningen inför måstematchen mot Marseille.

Inför Marseille-Arsenal

tis 18 okt 2011 kl 15:01

Arsenal åker till Frankrike för att spela den tredje matchen i gruppspelet av Champions League. Där väntar ett Marseille som likt Arsenal går väldigt trögt i ligan, men toppar alltjämt Grupp F.

Det vankas återigen en kvällsmatch när Arsenal imorgon klockan 20.45 gästar Stade Vélodrome för match mot Olympique de Marseille. Fransmännen leder grupp F med sex poäng och skuggas närmast av Arsenal på fyra. Det blir alltså en gruppfinal imorgon i en oerhört betydelsefull match. Arsenal kommer stärkta efter en 2-1 seger hemma mot Sunderland i helgen. Segern kunde bärgas efter två mål av Robin Van Persie varav det sista kom i matchens slutskede (83:e matchminuten) på frispark. Segern innebar att man har fyra segrar på de fem senaste matcherna. För gästernas del så får man tillbaka Aaron Ramsey i matchtruppen. Walesaren har återhämtat sig bra från sin skada och är uttagen till matchtruppen. Det är tyvärr inte Kieran Gibbs som ådrog sig en magskada mot Sunderland och reser inte med till Frankrike.

Gästande Marseille har, likt Arsenal, haft en jobbig inledning på säsongens ligaspel. Man placerar sig på en femtonde plats efter tio spelade matcher med en poängskörd på skrala nio poäng. Man har endast vunnit en match medan man således har kryssat i sex av sina matcher. I helgen kom ett nytt kryss på man spelade 0-0 mot Toulouse på bortagräs.

I grupp F har Arsenal inlett med att spela 1-1 mot Dortmund och vinna med 2-1 över Olympiakos. Marseille har börjat snäppet vassare och har vunnit med 0-1 över grekerna medan man i förra omgången imponerande krossade Dortmund med 3-0 på hemmaplan. Marseilles lagkapten, och målvakt, Steve Mandanda har varit en av lagets absolut bästa spelare och har bidragit till att laget trots sin dåliga tabellposition endast släppt in 12 mål. Framåt har man väldigt bra kvalité i spelare som Loic Remy, André Ayew, Mathieu Valbuenda och Lucho Gonzales. Trots detta har man endast lyckats producera tio mål framåt i ligaspelet.

Det kommer att bli en oerhört tuff match för Arsenals trots fransmännens ringa form i ligaspelet. Det är årets match för hemmalaget och man är erkänt starka hemma i Marseille. En seger för Arsenal skulle dock innebära en oerhörd framgång, inte bara poängmässigt utan även rent mentalt. Gunners skulle behöva en rejäl skalp i dessa tider.

SPELPLATS

Plats: Stade Vélodrome
Tid: 20.45
Tävling: Champions League
Matchodds från Unibet:1) 2.30 X) 3.30 2) 3.20
TV-sändning:Viasat Sport

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Jack Wilshere och Abou Diaby är fortfarande en bra bit ifrån matchspel. Bacary Sagna är långtidsskadad. Nyss nysignerade Thomas Vermaelen är nära att komma tillbaka till matchform men spelar inte imorgon. Trion Eastmond, Squillaci och Mannone kommer alla medverka i b-lagetsmatchen som genomförs under tisdagen. Aaron Ramsey är tillbaka i truppen. Kieran Gibbs fick kliva av matchen med en magskada mot Sunderland och förväntas inte spela.

OLYMPIQUE DE MARSEILLE: Djimi Traore samt Stephan Mbia är skadade och kommer missa matchen. Det kommer även unga anfallaren Jordan Ayew göra då han är avstängd. Den franska stjärnan Jean-Pierre Gignac har varit skadad en period men återfanns på bänken med ett kortare inhopp i helgens ligamatch.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "Matcherna mot Marseille kommer att avgöra vilka som går vidare. Om vi tar fyra poäng i dessa två matcher mot Marseille kommer vi att gå vidare. De har haft en liknande start som oss med ett dåligt ligaspel men en bra start på Champions League. Det är ett lag med potential. Marseille är ett bra lag med ett bra mittfält. De har spelare som Gonzales, Cheyrou och Mbia. Marseille blir farliga eftersom de är bra i sitt omställningsspel. Och jag tror att de kommer spela så mot oss."

DIDIER DESCHAMPS: "Jag är medveten om den start vi fått men jag försöker se positivt på det hela och försöker få tillbaka självförtroendet i spelarna."

STATISTIK

Marseille har endast vunnit en av sista inledande tio matcher i franska Ligue 1. Man har däremot kryssat hela sex gånger.
Arsenal har fyra segrar på sina fem senaste tävlingsmatcher med derbyt mot Spurs som enda nederlaget.
Mathieu Valbuena är poängbäst för Marseille i ligaspelet med sina fem assist och två mål.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Carl Jenkinson, Laurent Koscielny, Per Mertesacker, André Santos
Mittfält: Mikel Arteta, Alexandre Song, Tomas Rosicky
Anfall: Andrey Arsjavin, Robin Van Persie, Gervinho
Avbytare: Lukasz Fabianski, Johan Djourou, Aaron Ramsey, M. Chamakh, Theo Walcott, Yossi Benayoun, Francis Coquelin

MARSEILLE:
Målvakt: Mandanda
Försvar: Azpilicueta, Diawara, Nkoulou, Morel
Mittfält: Amalfitano, Gonzalez, Cheyrou
Anfall: Valbueno, Remy, Ayew
Avbytare: Bracigliano, Sabo, Roland, Azouni, Gignac, Gadi, Kabore, Fanni