Medlemmar: 8120 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal Sweden

Ungdomarna vann i Ipswich

Bunjaku sänkte Ipswichs ungdomar

tis 15 nov 2011 kl 09:57

Alban Bunjaku gjorde båda målen när Arsenals U18-lag slog Ipswich på bortaplan.

Återigen var det ett par nya spelare som fick chansen från start av tränare Steve Bould. Sean McDermott fick behålla sin position mellan stolparna från förra helgens förlustmatch mot Norwich och likaså fick mittbackarna Jordan Wynter och Elton Monteiro. På ytterbackspositionerna ersattes Ben Glasgow och James Campbell av Hector Bellerin på högersidan och Samir Bihmoutine på vänstersidan. På mittfältet/anfallet gick Isaac Hayden, Josh Rees, Zak Ansah och Alban Bunjaku in i startelvan medan Jon Toral och Nigel Neita behöll sina startplatser.

Arsenals U18 lag åkte i lördags till Ipswich med en tung 2-3-förlust mot Norwich i bagaget men detta skulle visa sig bli en mycket lättare match denna helg. Många spelare i Arsenal spelade för att få nya proffskontrakt med klubben samt att försöka ta en plats i truppen till FA Youth Cup. En turnering som Arsenal inte går in i förrän i den tredje rundan, den 17 december mot Derby County på hemmaplan.

Som sagt så skulle denna drabbning visa sig bli en utav de lättare hittills denna säsong för U18, kanske den lättaste till och med. Arsenal kom inte upp till sin normala nivå i sitt spel och möjligtvis kan det ha berott på att många spelade för sin egen framtid och inte för laget. Trots det vinner man på ett bekvämt sätt och det är starkt gjort. Steve Boulds mannar spelade bra i första halvlek och man punkterade matchen redan efter 32 minuters spel då den offensiva mittfältaren Alban Bunjaku vände upp på vänsterkanten, drev in bollen i banan och avslutade till vänster om Conor O'Donnell i Ipswichmålet vilket var Albans andra mål i matchen. Innan det hade den Englandsfödde Alban gjort 1-0 på en väl placerad frispark i den 19:e minuten. Under hela första halvlek skapade Ipswich endast en riktig målchans och det var ett långskott som gick strax utanför Sean McDermotts högra stolpe. Det var total dominans av Arsenal under den första delen av matchen och man kom till flera farliga lägen.

Ipswich kom ut stark i andra halvlek och tog till en viss del över taktpinnen i matchen men man saknade skärpa i avsluten och Arsenal kunde stå emot och hålla sin 2-0-ledning matchen ut. Svenske Kristoffer Olsson fick börja matchen på bänken trots en bra insats mot Norwich och fick hoppa in och spela sista 20 minuterna på denna match. Undertecknad var i kontakt med ”Koffe” efter matchen som kommenterade den så här:
- Vi spelade inte så jättebra men vi vann så det var ju starkt. Många som kämpar för sitt nya proffskontrakt och för FA Youth Cup-platser nu också. Ipswich är nog det sämsta laget jag har mött här hittills iallafall.

Denna seger betyder att Arsenal U18 placerar sig på en andra plats i Premier Academy League bakom Fulham U18 med en match mer spelad. Nästa match är även det en bortamatch och den är mot Portsmouth nu på lördag.

Ipswich-Arsenal 0-2
Målen:
0-1 (19) Bunjaku, 0-2 (32) Bunjaku.
Så spelade Arsenal: Sean McDermott – Hector Bellerin, Samir Bihmoutine, Jordan Wynter, Elton Monteiro – Isaac Hayden, Josh Rees (70), Jon Toral, Zak Ansah, Alban Bunjaku, Nigel Neita (75)
Avbytare: Philip Roberts (75), Josh Vickers, Kristoffer Olsson (70), James Campbell.