Medlemmar: 7603 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

U18-laget slog West Ham på London Colney.

Arsenal U18 toppar tabellen

mån 5 dec 2011 kl 23:12

I fredags spelade Arsenals U18 ett viktigt derby mot West Ham på Colney. Chuba Akpom avgjorde för The Gunners.

Inför denna match gjorde Steve Bould sex förändringar i startelvan från Portsmouth-matchen. Offensivt ersatte Philip Roberts den unga Chuba Akpom som började på bänken. Övriga nya startspelare offensivt var: Jordan Wynter, Kyle Ebecilio och Josh Rees. Kristoffer Olsson spelade inte på grund av sjukdom.

I försvaret klev Samir Bihmoutine in på vänsterbacken istället för James Campbell. I mittlåset fortsatte Isaac Hayden men fick en ny kollega från förra matchen i Zac Fagan. Elton Monteiro som vanligtvis brukar vara kapten började på bänken eftersom han tidigare i veckan hade spelat med reserverna mot Villa. Hector Bellerin behöll sin plats ute till höger i backlinjen och likaså gjorde Sean McDermott mellan stolparna.

Under första halvlek skulle Pat Rice och övriga i publiken på London Colney få se ett Arsenal som var på stort spelhumör och som skulle dominera bollinnehavet fullständigt. West Ham skapade bara ett riktigt farligt läge under första delen av matchen och det var när Blair Turgott bröt sig igenom och fixade ett bra skottläge för sig själv. Turligt nog för Arsenals del så smet avslutet strax utanför McDermotts högra stolpe.

Trots Arsenals stora övertag under första halvlek så uteblev ändå målen men man skulle ha haft en straff i samband med en hörna när en West Ham-spelare räddade med armen vid första stolpen. Arsenal skapade tvärtemot West Ham många målchanser och en del av dem var även mycket farliga.

Första läget kom när Rees serverade Roberts som avslutade med kraft men Sam Couler i West Ham-målet var bra med och kunde rädda. Sedan rullade det bara på för Arsenal och man skapade någon mer farlig hörna innan nästa läge kom och denna gång var det verkligen nära.

Rees fick bollen strax ute till vänster om offensivt straffområde, därifrån trampade han in med bollen centralt och skapade ett bra skottläge för sig själv men valde istället att klacka bak bollen till en fristående Kyle Ebecilio som avslutade i ribban. Efter det fortsatte Arsenal att pressa tillbaka West Ham med många fina kombinationer och framförallt ett passningsspel med högt tempo och kvalité. Är osäker på om Wenger fanns på plats under matchen men om han var det är jag säker på att han fått en rejäl ståpäls under den sista delen av första halvlek på grund av det fina passningsspelet.    

The Hammers kom ut starkare till andra halvlek och skapade två bra lägen tidigt, varav en var en frispark som McDermott lämnade en farlig retur på. Överlag var andra halvlek mycket sämre sett till spelet men Arsenal var ändå det bättre laget och skulle med endast tio minuter kvar ta ledningen genom den nyligen inbytta Chuba Akpom. Hans första U18-mål någonsin.

Josh Rees slog återigen en mycket bra hörna och i den oreda som uppstod i straffområdet efter den kunde tillslut den 16-årige Akpom slå in bollen i nät med vänsterfoten – one nil to the Arsenal. Chuba Akpom spelar också för Englands ungdomslandslag.

The Gunners klarade av de desperata försök som West Ham gjorde för en kvittering och resultatet stod sig. Domaren blåste av matchen. Vinst för Arsenal med 1-0. Ett fullt rättvist resultat. Första halvlek var tempofylld och energirik från Arsenals sida. I andra halvlek sjönk kvalitén i passningsspelet och kanske berodde det på att man blev mer och mer törstiga efter att få spräcka nollan som man tillslut alltså fick göra.  

Detta resultat innebär att Arsenal U18 är ”top of the league” i Premier Academy League efter fjorton spelade omgångar. Nästa match för Steve Boulds mannar är redan imorgon då man åker till Southampton för att möta deras U18-lag. 

Arsenal-West Ham 1-0
Målen:
Chuba Akpom (80) 1-0.
Så spelade Arsenal: Sean McDermott - Hector Bellerin, Samir Bihmoutine, Zac Fagan, Isaac Hayden - Jordan Wynter, Kyle Ebecilio, Josh Rees Jon Toral, Nigel Neita (65), Philip Roberts
Avbytare: Josh Vickers, Elton Monteiro, Jeffrey Monakana, Chuba Akpom (65)