Medlemmar: 8804 st.

Djourou åkte ut - då föll Arsenal på Craven Cottage.

Utvisning fällde Arsenal mot Fulham

mån 2 jan 2012 kl 19:26

Arsenal gjorde en bra första halvlek och var nära mot tre poäng. Men de avslutande minuterna blev en ren mardröm. Fulham vände matchen och tog alla poäng.

Matcherna brukar dugga tätt kring nyår i Premier League. För två dagar sedan så avslutade Arsenal 2011 med att vinna ett londonderby. Under måndagskvällen skulle man försöka inleda 2012 med att göra detsamma.

Arséne Wenger och Martin Jol hade bara en dag att återhämta sig från matchspel i helgen. Båda tränarna valde att göra två ändringar i sina startelvor. För Arsenals del så fick en skadad Thomas Vermaelen och Andrej Arsjavin kliva åt sidan och ge plats för Francis Coquelin och Gervinho. I Fulham startade överraskande Bobby Zamora som enligt förhandsrapporterna inte skulle hinna bli frisk.

Det var Arsenal som startade kvällsmatchen bäst och oroade framåt, mycket genom Gervinho. En hörna adresserad av Robin Van Persie nådde ivorianen på bortre stolpen. Vänsterbreddaren lyckades inte utnyttja sin fria position utan förpassade bollen upp på läktaren.

Fulham var inte helt ofarliga men saknade viss skärpa i sin sista passning. Norrbaggen Riise var en ganska enkel passning ifrån att helt friställa Bobby Zamora. Kanske inget som oroade Arsenal nämnvärt då den engelska ångvälten inte gjort mål på sina tolv senaste matcher.

Istället var det Arsenal som tog ledningen. Ett inlägg av Aaron Ramsey ändrade marginell riktning på fulhamsben och friställde Laurent Koscielny inne i boxen. Mittbacken, som varit pigg på att fylla på offensivt i matchen, gjorde inga misstag och placerade snyggt in ledningsmålet. Minuter senare var Arsenal nära att återigen få en boll noterad i målprotokollet. Men Ramsey och Alex Song lyckades inte överlista Stockdale som, med hjälp av stolpen, såg till att ettan var intakt.

Det var ett Arsenal som hade stora möjligheter resterande delen av halvleken att ställa om på ett Fulham som förgäves försökte skapa målchanser. Arsenal såg till att det hettade till vid ett par tillfälle i hemmalagets straffområde utan att göra det riktigt spännande. Ett tungt skott av Ramsey och en nick högt över av Senderos avslutade sedan den första halvleken i årets första londonderby.

Till fansens stora glädjevrål valde, en försenad, Arséne Wenger att jogga från omklädningsrummet till bänken. En sträcka som går diagonalt över ena planhalvan vilket möttes av sång från arsenalfansen. Det lag som däremot sprang mest inledningsvis var Fulham som satte en bra press på gästerna.

Ett lurigt skott av Ruiz och en Sidwell-nick på Riises inlägg var inledningsvis de bästa målchanserna man skrapade fram. Men det skulle komma mer. Efter ungefärliga timmen trodde många att kvitteringen kom när hemmalaget fick en frispark på vänstersidan. En frispark som nådde Senderos, i takt med att Wojeciech Sczczesny hängde tvätt ,vilket ledde till att bollen endast var metern från att hamna i nät.

Ett ännu bättre läge kanske Clint Dempsey fick minuten senare. Bryan Ruiz utmanade lyckosamt Song och nådde Dempsey på bortre stolpen med en väl avvärjd chip. Amerikanen vann luftduellen mot Per Mertesacker men fick inte bollen på mål utan fick se sig besegrad med en halvmeter.

Fulham fortsatte att spela bra och skapade med kvarten kvar ännu en farlig målchans. Ett inlägg med efterföljande flippspel ledde till att Ruiz fick fritt läge i box. Men den långhårige yrvädret på högerkanten avslutade inte bättre än att Szczesny kunde rädda med en benparad.

Men anfallsvågen skulle inte avta. I den 79 minuten fick Johan Djourou syna det röda kortet efter en duell med Bobby Zamora. Djourou fick sitt andra gula kort i denna duell efter att ha använt sina armar lite väl oschysst. Frisparken, och således också det gula kortet, får ses som något tveksamt.

Hemmalagets press och det röda kortet skulle till slut bli för mycket för Gunners. På en högerhörna kom Szczesny återigen fel vilket gjorde att Senderos kunde nicka bollen mot öppet mål. Väl framför mål nådde, i kaoset av spelare, bollen Steven Sidwell som nickade in kvitteringen.

Matchens avslutande del bestod av ett segervittrande Fulham försökte få med sig alla poäng från matchen. Något man även lyckades med. I den 92:a minuten nådde Sebastien Squillacis nickrensning Bobby Zamora som med en behärksad volley gav Fulham segern.

MATCHFAKTA

Fulham-Arsenal 2-1 (0-1)
Målen: 0-1 Laurent Koscielny (21) 1-1 Steve Sidwell (85) 2-1 Bobby Zamora (90+2)
Varningar Arsenal: Mikel Arteta  Fulham
Utvisningar Arsenal: Johan Djourou Fulham:
Domare: Lee Probert
Publik: 25 700