Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Perra gillar nya livet i den engelska storstaden.

Mertesacker älskar Londonlivet

tor 9 feb 2012 kl 15:38

Per Mertesacker tyckte det var tufft att inte ha något vinteruppehåll som i Tyskland men säger att han ändå älskar livet i London.

Den storvuxne mittbacken, Per Mertesacker hade spenderat hela sin karriär i Tyskland innan han flyttade till Arsenal förra sommaren. I Bundesliga har man alltid ett uppehåll vid juletid något som inte finns i England och det var tufft för Mertesacker.
Trots detta berättade han i en intervju på Arsenal.com om hur bra det gått för honom att anpassa sig till sin nya livsstil i London:
- Det var väldigt tufft att inte ha något vinteruppehåll. Vi hade en bra tid med familjen här i London och du får ta och gilla situationen som den är. Det var mitt val att gå till den engelska ligan och inte ha något vinteruppehåll. Vanligtvis i Tyskland så får du chansen att ta det lugnt i slutet av året och kanske åka på semester.

- Det är en mycket annorlunda känsla kring jul och nyår i England. Det är jobbigare, men jag gillar verkligen livet här. Det här är mitt nya liv, man vänjer sig vid allt.
Efter sex månader i England har Per fått uppleva att det inte bara är avsaknaden av ett vinteruppehåll som skiljer sig till Tyskland:
- Det är ett stort steg för en tysk spelare. Det är inte bara ligan som är mycket mer fysisk än Bundesliga. Att flytta hit är mer än att bara spela fotboll. Jag vill förbättra mitt privatliv också. När du flyttar till London är det väldigt speciellt. Det är så mycket folk som bor här, men jag trivs bra.

- London är väldigt internationellt. Du kan gå till engelska restauranger, eller äta fransk mat, italiensk, tysk, allt är möjligt. Det är en mycket bra sak.