Medlemmar: 8803 st.

Arsenal hade ingen rolig kväll i Milano.

Milan krossade Arsenal

ons 15 feb 2012 kl 21:49

Arsenal kom till San Siro med bra råg i ryggen men åkte hem med svansen mellan benen. Chansen till avancemang är minimal efter förlust med 4-0.

Arsenal reste till Italien med två bra matcher i ryggen. Dels krossen av Blackburn och dels den tappra matchen mot Sunderland som även den bringade tre poäng. Det hjälpte föga. Italiens bästa lag spelade bort Arsenal och chansen till avancemang får ses som ett mirakel.

Arséne Wengers "drag" till matchen var att spela den mer defensivt lagda och mer rutinerade Tomas Rosicky på vänsterkanten och bänkade därmed stjärnskottet Alex Oxlade-Chamberlain. Kieran Gibbs var tillbaka i startelvan eftersom Per Mertesacker skadade sig mot Sunderland. I Milan var Kevin Prince-Boateng tillbaka efter någon månads skadefrånvaro.

Matchen började ganska varierande där inget av lagen verkade vilja gå bort sig. Milan etablerade ett litet tryck med hjälp av en rad resultatlösa hörnor. En matchavgörande händelse var dock i den elfte minuten då Seedorf gick sönder och ersattes av Urby Emanuelson. Ett byte som skulle visa sig bli en injektion för Milan.

Bara minuter senare kom ledningsmålet. Antonio Nocerino chippade bollen in till Kevin Prince-Boateng som i straffområdet mötte på halvvolley som resulterade i ett ledningsmål via ribbans underkant. Ett mål som borde vara en väckaklocka för gästerna men som snarare fick Arsenal att agera ännu mer nervöst.

Milan fullständigt bombarderade ett uddlöst Arsenal med flera hårda avslut. För Arsenals del blev Robin Van Persie totalt isolerad offensivt och man skapade ingenting av värde. Istället var det Milan som i den 38: onde matchminuten gjorde 2-0. Zlatan Ibrahimovic rykte ifrån Sagna på Milans vänsterkant och serverade en framstormandes Robinho som nickade in hemmalagets andra mål i matchen.

Väckte detta Arsenal? Knappast. Under de avslutande fem minuterna av första halvlek var italienarna nära att notera ytterligare nätrassel. Zlatan, Boateng och Antonini var alla framme och oroade. Minuten innan halvlek kom nästa bakslag då Laurent Koscielny tvingades byta och ersattes av Johan Djourou.

Inför den andra halvleken bytte Wenger in Thierry Henry, som gjorde sin sista match i Arsenal för den hör gången, mot en anonym Theo Walcott. Men kallduschen kom direkt. En passning från Zlatan nådde helt makalöst fram till Robinho som fick skottläge efter det att Thomas Vermaelen halkat. Avslutet var totalt otagbart för Szczesny och betydde 3-0 till hemmalaget.

Arsenals första målchans kom efter 68 minuters spel. Alex Song hittade in till Henry som direktskarvade till Van Persie som måttade ett patenterat Van Persie-avslut som elegant avvärjdes av Christian Abbiati i hemmakassen. En målchans som skapade lite liv i Gunners som nu verkade börja kunna etablera någon sorts offensiv kvalité.

Men istället för 3-1 så fortsatte krossen. Johan Djourou gick för hårt på Zlatan Ibrahimovic som enkelt vände i straffområdet, kände kontakt och föll. Straff. En straffspark som svensken förvaltade på bästa sätt.

De avslutade tio minuterna bestod av spelare i Arsenal som försökte få fram något sorts hopp. Men närmare än en hygglig nick från Van Persie och ett dåligt avslut av Rosicky kom aldrig Arsenal som nu få se sitt äventyr i Europa som över.

MATCHFAKTA

Milan-Arsenal 4-0 (2-0)
Målen: 1-0 (15) Kevin Price-Boateng, 2-0 (38) Robinho, 3-0 (49) Robinho 4-0 (79) Zlatan Ibrahimovic
Varningar Arsenal: Song, Djourou- Milan: Mexes, Antonini, Ambrosini
Utvisningar Arsenal: - Milan: -
Domare: Viktor Kassai
Publik: 68 257