Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan vi slå Newcastle den här gången?

Newcastle gästar Emirates Stadium

sön 11 mar 2012 kl 13:13

Det blev bara 0-0 borta mot Newcastle i ligapremiären på St. James' Park. Arsenal har därmed inte vunnit en enda ligamatch mot Newcaslte sedan mars 2009. Är det dags nu?

Det är inte tre dåliga matcher Arsenal har bakom sig när man på måndagen ger sig in i omgång 28 av Premier League. Man besegrade Tottenham hemma på Emirates med 5-2, vann på Anfield med 2-1 och krossade sedan Milan med 3-0 på hemmaplan (som tyvärr inte räckte för avancemang). Det undgår ingen att man har tajmat sin formtopp lägligt i jakten på en Champions League-plats.

Chelsea ligger tre poäng bakom Arsenal som för närvarande innehar fjärdeplatsen. Just nu är det fyra poäng upp till Tottenham på tredjeplatsen, men med elva omgångar kvar är det långt ifrån en omöjlig uppgift. The Gunners har bara ett mål kvar den här säsongen och det är att knipa en så hög ligaplacering som möjligt. Eftersom Manchester-lagen är bortom sikte är det tredjeplatsen man får sikta in sig på.

Newcastle har varit en av ligans största överraskningar den här säsongen. Man har ständigt varit och nosat på en Champions League-plats och ligger än idag bara ett fåtal poäng bakom Arsenal. Man har spelare som levererar vecka in och vecka ut (främst Demba Ba som smällt in hela 16 ligamål) och man har sett till att vinna matcher man normalt sett inte borde ha en chans att vinna, främst 3-0 mot Manchester United på Old Trafford.

Det är således inga dagisbarn Arsenal har att göra med när man på måndag kväll ger sig ut på Emirates Stadium i jakt på ännu en trepoängare. Minsta lilla underskattning skulle med högsta sannolikhet betyda ett Newcastle-mål, i värsta fall en förlust för Arsenal.

Nu gäller det att fortsätta vinna, greppa taget om en Champions League-plats, och kanske även ta sig förbi Tottenham, vilket skulle glädja många gooners. Allt som krävs är en trepoängare. Det borde vi kunna ordna!

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 21.00
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 1.47 X) 4.20 2) 7.50.
TV-sändning: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal saknar som vanligt långtidsskadade Jack Wilshere, Emmanuel Frimpong och Per Mertesacker. Francis Coquelin har fortfarande flera veckor kvar vid sidlinjen medan Abou Diaby inte kommer att vara redo för spel. Även Sebastien Squillaci är skadad.

NEWCASTLE: The Toons saknar fem stycken spelare. Sylvain Marveux och Steven Taylor är långtidsskadade medan Nile Ranger, Leon Best och Shola Ameobi missar mötet mot Arsenal.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSÈNE WENGER: "Looking at the quality in Europe, it is going up, for any English team it is difficult. I have felt that for a few years now. Where it [Champions League qualification from fourth place] was just a formality before, now it is not. With Udinese we had two hard games, they are a top team in Serie A" I try to do my best and just know that I am ready to fight. At the moment for Tottenham, it [third place] is still in their hands. It will be down to consistency. We have difficult games, they have difficult games and I think we have to make sure first that the fourth spot is there".

ALAN PARDEW: “It would be over. The Champions League is over if we do not win this one. It is not a game which will decide our Europa League fate. The next 10 games will do that. This one is about the Champions League – if we win we will be throwing our names in the hat. But I don’t think we are good enough to do it or big enough.“I don’t think we will be able to hold our nerve to do it. However, if we win, it will make it very interesting for Liverpool, Chelsea and Arsenal. Arsenal are only one or two players away from a title challenge in my opinion. If they spend they can cause the Manchester clubs alot of trouble next season".

STATISTIK

Arsenal har vunnit sex av sina senaste åtta hemmamatcher mot Newcastle, men däremot förlorade man den senaste gången man mötte The Magpies på Emirates Stadium. Det var under förra säsongen då Andy Carroll gjorde matchens enda mål.

The Gunners har fått en spelare utvisad i de tre senaste mötena mot Newcastle. Gervinho, Diaby och Koscielny. Arsenal är på jakt efter femte raka ligavinsten efter en trög start på det nya året.

I de tre senaste ligamatcherna har man kommit från underläge och vänt matchen till vinst. The Gunners har gjort ett mål på tilläggstid i tre av de senaste fyra ligamatcherna. Robin van Persie har gjort fyra raka mål på Emirates Stadium.

Newcastle har förlorat tre av sina fyra senaste bortamatcher. The Magpies har bara tagit en poäng av nio möjliga när de spelat i London - förlorat mot Tottenham och Fulham samt spelat lika mot QPR.

Demba Ba har gjort 16 ligamål. Det är första gången sedan Alan Shearer (2003/2004) en Newcastle-spelare gjort så många mål under en säsong.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Tomas Rosicky, Alexandre Song, Aaron Ramsey.
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Gervinho.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Carl Jenkinson, Armand Traoré, Andrey Arshavin, Johan Djouroui, M. Chamakh, Sebastien Squillaci.

NEWCASTLE
Målvakt:
Tim Krul.
Försvar: Danny Simpson, Mike Williamson, Fabricio Coloccini, Davide Santon.
Mittfält: Jonas Gutierrez, Cheick Tioté, Yohan Cabaye, Ryan Taylor.
Anfall: Papiss Cisse, Ba.
Avbytare: Lövenkrands, Obertan, Ameobi, Perch, Ben Arfa, Guthrie, Elliot.