Medlemmar: 6509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Två sena mål sänkte U18-laget.

U18-laget tappade tvåmålsledning

lör 17 mar 2012 kl 21:53

Arsenals U18-lag tappade 2-0 till 2-2 på två minuter under slutskedet av dagens match hemma mot Coventry på Colney.

Steve Boulds mannar i U18 tog under förmiddagen emot Coventrys ungdomar på träningsanläggningen, ett Coventry som för övrigt har en tränare som heter Gregor Rioch, son till den gamla Arsenal-tränaren, Bruce Rioch. Bortalaget kom till spel med endast en poäng upp till gruppledaren Leicester.

Dagens match började i ett högt tempo från båda lagen men det skulle dröja tills den 21:a matchminuten innan det första målet i matchen kom. Anthony Jeffrey jobbade fram bollen till Josh Rees som skruvade in sitt sjätte U18-mål för säsongen. Bara sex minuter senare skulle the Gunners utöka ledningen då vänsterbacken, Samir Bihmoutine på ett fint sätt serverade Ebecilio vid utkanten av straffområdet som inte gjorde något misstag, 2-0!

Arsenal fortsatte att spela kontrollerat i början av den andra halvleken men ju längre halvleken led desto mer kommando fick Coventry. Bortalaget pressade på för en reducering som även skulle komma i den 83:e minuten när Will Roberts tryckte in bollen bakom Reice Charles-Cook. Nu blev det nervöst för Arsenal. Skulle man orka hålla ledningen matchen ut? Nej, inte ens en hel minut till skulle man orka behålla sin ledning. Gardner satte kvitteringen med sitt avslut inne i straffområdet.

Det var en underhållande fotbollsmatch som de båda lagen bjöd på. Det skulle dock sluta på ett mindre roligt sätt när Arsenal-spelaren, Jeffrey Monakana visades ett rött kort direkt efter ett bråk med Coventrys Joe Henderson. Trots att man tappade en tvåmålsledning så är det ändå ytterligare en viktig poäng som man tar i Arsenal U18 för att fortsätta konkurrera om Play-off platserna.

Arsenal-Coventry 2-2

Mål: 1-0 Rees (21), 2-0 Ebecilio (27), 2-1 Roberts (83), 2-2 Gardner (84).

Så spelade Arsenal:

Reice Charles-Cook - Isaac Hayden (79), Martin Angha, Elton Monteiro, Samir Bihmoutine - Jordan Wynter, Josh Rees, Kyle Ebecilio - Anthony Jeffrey (72), Zak Ansah (76), Philip Roberts

Avbytare: Josh Vickers, Ben Glasgow (79), Jeffrey Monakana (76), Nigel Neita (72)