Medlemmar: 8880 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Vertonghen komma till Arsenal?

Vertonghen fortsatt intresserad

sön 18 mar 2012 kl 13:53

Jan Vertonghens kontrakt med Ajax går ut sommaren 2013 och försvararen själv erkänner att han med glädje skulle vilja flytta till Arsenal om möjligheten kommer.

Ända sedan den 24-årige Vertonghen upptäcktes på Emirates Stadium under Arsenals möte med Milan tidigare denna månad har spekulationerna kring hans framtid diskuterats flitigt. Försvararens kontrakt med Ajax går ut i juni 2013 men den holländska klubben ska enligt flera källor vara beredda att erbjuda honom ett nytt och välbetalt kontrakt i sommar.

Belgaren som har gjort sex mål i den holländska ligan denna säsong, har erkänt att han var en gäst till sin landsman Thomas Vermaelen under Champions League-mötet med Milan men kan inte förneka sitt intresse för The Gunners. Han berättade detta i en intervju med Sky Sports:
- Jag har klargjort för min agent vad jag vill. Han vet vilka klubbar jag vill gå till, och Arsenal är en av dem. Arsenal är en magnifik klubb och jag hör massor av bra saker om engelsk fotboll. Om en klubb i Arsenals kaliber kan komma överens med Ajax så kommer jag med glädje att gå över.
- Jag har inte skrivit på någonting med de (Arsenal) än. Men jag var där och kollade när de spelade mot Milan, tillsammans med min lagkamrat från Ajax, Siem de Jong efter att Vermaelen bjudit in oss.