Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Perra hyllar Lukas.

"Podolski levererar under press"

ons 9 maj 2012 kl 14:29

Per Mertesacker hyllar sin nya lagkamrat och landsman, Lukas Podolski. Han säger att Podolski är en spelare man kan lita på när det gäller som mest.

Den 30 april kunde Arsenal bekräfta att man gjort klart med sommarens första nyförvärv, Lukas Podolski. Strikern har ett gott rykte om sig hemma i Tyskland sedan han gjort debut för landslaget 2004 och stått för åtta mål under de tre sista mästerskapen som Joachim Löw varit förbundskapten vid. Med 43 mål på 95 matcher har Podolski ett rekord som få andra kan konkurrera om. Lukas nya lagkamrat och landsman, Per Mertesacker tror att strikerns bästa egenskaper kommer att passa perfekt in i Premier League.
- Han är väldigt självsäker, berättar Mertesacker för Arsenal Player.
- När han känner att han måste vara där för laget och när vi behöver ett mål så finns han alltid där. Han var alltid en utav de bästa spelarna på plan och inget kunde stoppa honom. Han är så självsäker och det gillar jag.

- Han är en fantastisk striker. Överallt han har spelat har han gjort många mål. Han är väldigt bra på sin första touch när han har bollen framför sig, det är en stor kvalité och mycket bra för oss. Jag tycker att han har en bra fysisk styrka och det är vad som krävs i Premier League. Han är väldigt kvick också. Det är en utmaning för honom men han kan klara det.