Medlemmar: 8807 st.

Arsenal förlorade jämn kamp med 2-0

fre 27 jul 2012 kl 14:19

Arsenal spelade idag sin andra match under den pågående Asien-turnén. Tyvärr gick man förlorande ur striden då Manchester City besegrade ett oturligt Arsenal med 2-0.

För tre dagar sedan vände och vann Arsenal årets första match i Asien. Slutresultatet skrevs till 2-1 efter två sena mål av Thomas Eisfeld och Chuks Aneke. Idag var det dags för Asien-turnéns andra match, den här gången mot Manchester City i välkända Beijing National Stadium, även kallad "Bird's Nest", vilket är samma arena som OS invigdes i för fyra år sedan.

Första halvlek

Matchen rivstartade med två lag taggade till tusen. Sergio Agüero hamnade i friläge direkt, men blev turligt nog avvinkad för offside. Arsenal kontrade med ett par chanser av bl.a. Alex Song, men ingenting som Manchester City hade större problem med. Lagen hade ungefär lika mycket bollinnehav, men bägge lagen hade svårt att skapa någonting riktigt farligt. De flesta skott som togs gick antingen rakt på försvarare eller utanför mål.

En kvart in i matchen tog Gervinho en imponerande soloraid á la Messi och stod för en fin liten passning intill Diaby, som tyvärr blev blockerad av en Manchester City-försvarare. På andra sidan plan fick Yaya Touré ett friläge, men imponerande försvarsarbete av Kyle Bartley stoppade ett målförsök från den store ivorianen.

Carl Jenkinson och André Santos var bägge nära ett ledningsmål med två bra skottförsök från långt höll, men halvvägs in i första halvlek stod det fortfarande 0-0. Sergio Agüero kom sedan väldigt nära 1-0 efter en fin passning av Carlos Tevez, men Carl Jenkinson hängde turligtvis med på noterna.

En halvtimma in i matchen kom Arsenal i en kontring där Theo Walcott hade med sig både Gervinho och Diaby, men valde att skjuta själv från vänsterkanten. Skottet från cirkus 20 meter var nära att gå in i krysset, men gick precis utanför. Några minuter senare försökte André Santos med ännu ett långskott, men det räddades snyggt utav Papillon i City-målet.

Bara fem minuter innan halvtid kom slutligen 1-0, men det för Manchester City. I ett välorganiserat anfall fick Yaya Touré bollen precis utanför straffområdet och valde att passa till Pablo Zabaleta som från högra delen av straffområdet drog till med ett hårt skott som gick rakt in i mål bakom Lukasz Fabianski. 1-0 till City.

Några minuter senare skulle det även bli 2-0 till Manchester City. Den här gången skickade Kolarov in ett inlägg in i boxen från vänsterkanten. Tevez fick tag i bollen och passade in den till Yaya Touré som från två meters håll brunkade in 2-0 till City. Minuten senare blåste Howard Webb för halvtid.

Andra halvlek

Andra halvlek började likt den första med många chanser åt bägge hållen. Arsenal fick kanske sin bästa chans i matchen när Gervinho blev framspelad av Chamakh i samma position som Zabaleta gjorde ledningsmålet för City. Det stenhårda skottet räddades dock av City-keepern.

Arsenal fortsatte att pressa och Oxlade-Chamberlain som hade imponerat stort i början av andra halvlek valde att testa ett långskott. Det var mycket tryck i bollen som kom att träffa bägge stolparna innan den letade sig ut.

The Gunners fortsatte att dominera stort medan Manchester City backade hem för att försvara sin 2-0-ledning. De ljusblå hade dock väldigt farliga kontringar och var nära 3-0 när man kom i två man mot två, men turligt nog hängde Arsenal-försvaret med på noterna.

Några minuter senare borde City verkligen ha dödat matchen när Tevez sprang sig nästan helt fri på högerkanten och passade in till Agüero som lyckades med konststycket att missa mål från bara några meters håll.

Arsenal fortsatte att testa långskott och Chuks Aneke, Kieran Gibbs och Chamberlain var bara några av de som ständigt testade Pantilimon i City-målet. Ingenting gick dock Arsenals väg, utan man saknade fortsatt ett mål.

Matchens sista chans gick till Thomas Vermaelen som efter en kontring fick tag i bollen på vänstra sidan av straffområdet, men skottet gick tyvärr rakt på målvakten som greppade bollen säkert. Sekunden senare blåste Howard Webb av matchen.

Medan det alltid är tråkigt att förlora får man inte glömma bort att Arsenal stundtals spelade väldigt bra och fin fotboll, testade många långskott och hade en hel del oflyt. Det är tråkigt att skylla på sådant när man förlorat, men man får komma ihåg att det här bara var en försäsongsmatch. Nu väntar Kitchee FC i Hong Kong i övermorgon. Låt oss hoppas att vi i den matchen får in ett par bollar och vinner tryggt. Up The Arsenal!