Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är laddad för en ny säsong.

Arteta: "Den här säsongen är annorlunda"

tor 16 aug 2012 kl 11:34

Mikel Arteta hävdar att laget är fokuserade på att få bästa möjliga start på den kommande säsongen och kommer inte göra om misstagen från förra säsongen.

Ingen har väl glömt den horribla starten på förra säsongen när vi bara skrapade ihop tre vinster på de första åtta matcherna.
Trots det lyckades vi sluta som trea och knep den så viktiga Champions League-platsen.
Arteta säger till den officiella hemsidan att de inte kommer göra om samma misstag den här säsongen och att han är säker på att de är kapabla till att slå vilket lag som helst, men en bra start mot Sunderland kan visa sig viktig.
- Vi måste börja bättre än förra säsongen, det är ett som är säkert. Vi måste också se till att inte lika många spelare går sönder och att vi inte släpper in lika många mål. Allt det är möjligt och från dag ett måste vi gå in med inställningen att vi är lika bra som alla andra lag. Jag ser inte andra lag som bättre än oss, och det gör inte mina lagkamrater heller. Om alla är hela, bekväma och redo att prestera så tror jag att vi kan klara av det här.

Arteta hade en bra första säsong i Arsenal men han ser fram emot att ta tag i en ny säsong med lite mer erfarenhet av London och klubben med sig i bagaget.
- Varje säsong försöker du förbättra på statistiken och jobba på hur du kan bli bättre för ditt lag. Vi får se vad tränaren vill att jag ska göra. Jag försöker alltid göra mitt bästa och den här säsongen är inte annorlunda. Det var helt galet när jag kom till klubben. Veckan innan jag skrev på så hände det mycket, med den där förlusten mot Manchester United, och sen var det flera som skrev på samtidigt. Vi försökte bygga om laget väldigt fort och det gick bra men i år kan vi bli ännu bättre och alla strävar mot samma mål. Jag kan känna att det är en annan atmosfär. Klubben är mer stabil och fansen är spända. Det är det vi behöver.